


Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Γερμανία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ιταλία, Ναζί, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
Ο Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο «Χ», δεν ξεχνά τη μαύρη επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με μία εικόνα μνήμης και μία λιτή λεζάντα υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες δεν ξεχνάνε το καθήκον.
«84 χρόνια από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα», έγραψε ο Νίκος Δένδιας.
Την 6η Απριλίου, η Ελλάδα θυμάται τη μαύρη επέτειο της έναρξης της γερμανικής ναζιστικής εισβολής το 1941.
Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας σκοτεινής περιόδου κατοχής, γεμάτης θυσίες, αγώνα και απώλειες για τον ελληνικό λαό.
Η επίθεση των δυνάμεων του Άξονα, με κύρια αιχμή τη Γερμανία, αλλά και την Ιταλία και τη Βουλγαρία, συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον ελληνικό στρατό και τον άμαχο πληθυσμό.
Ηρωικές μάχες διεξήχθησαν στα οχυρά της γραμμής Μεταξά, στα στενά των Θερμοπυλών και στην Κρήτη, όπου οι Έλληνες, μαζί με τους συμμαχικούς στρατιώτες, πολέμησαν με αυταπάρνηση υπέρ της ελευθερίας.
Παρά την άνιση μάχη, η αντίσταση αυτή καθυστέρησε την προέλαση των ναζιστικών δυνάμεων, συμβάλλοντας στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η θυσία των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Κατοχής αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αγώνα για την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια, και η μνήμη της παραμένει ζωντανή στις καρδιές όλων των Ελλήνων.
Η 6η Απριλίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.