Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιακουμάτος: Δεν φταίει ο Χαρδούβελης για τις 100 δόσεις

Γιακουμάτος: Δεν φταίει ο Χαρδούβελης για τις 100 δόσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε λαθάκι που δεν ευθύνεται κανείς αλλά όλοι μαζί απέδωσε το κυβερνητικό αλαλούμ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σχετικά με τις 100 δόσεις.

Σε ερώτηση για το αν ευθύνεται το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε χαρακτηριστικά στην Βήμα FM ότι “Όχι (δεν ευθύνεται το υπουργείο Οικονομικών). Μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση έκανε η επικοινωνιακή πολιτική μας. Η ουσία είναι μία: στα ασφαλιστικά ταμεία δεν άλλαξε τίποτα και στα χρέη του Δημοσίου πάλι, η λέξη «ληξιπρόθεσμα»… ουδείς άσφαλτος. Έγινε ένα σφάλμα στη διατύπωση που δεν άλλαξε την ουσία. Όλους βάζω. Και τον κ. Χαρδούβελη και τον εαυτό μου και όλους. Με την καλή έννοια, τον φουκαρά τώρα τον Γκίκα, ο οποίος δουλεύει, να του φορτώσουμε τις αμαρτίες; Γίνονται αυτά. Η ουσία είναι ότι το μέτρο υπάρχει ακέραιο, όπως το υποσχεθήκαμε και το παλέψαμε επί δύο χρόνια”.

Όσον αφορά την προεδρική εκλογή ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικό χρόνο 40-50 μέρες για να κάνει “κινήσεις ματ” και να βρεθούν οι 180.

“Να κάνουμε ματ. Αυτό μπορεί να γίνει άνετα και να περάσουμε και τους 180. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι δημοσκόποι, διότι οι τέσσερις μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναστρέψιμη βλάβη και είναι πολύ μεγάλος ο πολιτικός χρόνος για να την αναστρέψουμε τη βλάβη. Είχαμε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα το 2013 και με αυτό κλείσαμε πολλές τρύπες. Γι’ αυτό ουρλιάζω τώρα: τα 4-4,5 δις που θα έχουμε πλεόνασμα για το 2014 και που αν δεν είχαμε κάνει τον ΕΝΦΙΑ δεν θα τα είχαμε τώρα – γι’ αυτό ήταν σωστός ο ΕΝΦΙΑ και η επαναδιατύπωση της τροπολογίας – να δοθούν σε στοχευμένα μέτρα και σε εκείνους που αδικήσαμε”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Μόνο με υπερπλήρη ασφάλιση κατοικίας η μείωση 10% – Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις

Μητσοτάκης: Μοιράζει προεκλογικά υποσχέσεις για αυξήσεις επιδομάτων και εκπτώσεις φόρων

Πώς θα πληρώσετε το Σαββατοκύριακο τις φορο-υποχρεώσεις που λήγουν στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...