Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν πρόκειται να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ δηλώνει ο Πιερρακάκης

Δεν πρόκειται να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ δηλώνει ο Πιερρακάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του νέου υπουργού Οικονομικών η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας μέχρι 500.000 ευρώ.

Αυτό ήταν ένα σενάριο που βρέθηκε στην κορυφή της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και ο Κυριάκος Πιερρακάκης έσπευσε να το διαψεύσει.

«Εχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% και 20% για τις ασφαλισμένες κατοικίες. Δεν θα ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ η προτεριότητά μας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Ο κ. Πιερρακάκης δεν τοποθετήθηκε για την μείωση των φόρων στα ενοίκια, αφήνοντας έτσι ανοιχτό παράθυρο για την μείωσή τους, ενω όσον αφορά σε κυοφορούμενες παρεμβάσεις στα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών, διευκρίνησε πως «όσο περισσότερα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιείς για να ελέγξεις την φοροδιαφυγή, τόσο λίγότερα τεκμήρια χρειάζεσαι», επιβεβαιώνοντας έτσι πως τα τεκμήρια για τους επαγγελματίες θα υποστούν νέο λίφτινγκ στο μέλλον.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με την ενεργοποίηση μέτρων όπως το ψηφιακό πελατολόγιο και το ψηφιακό δελτίο αποστολής αλλά και το Μητρώο Ενοικιαστών, το οποίο μέσα από διασταυρώσεις στοιχείων θα αποκαλύψει αδήλωτα ενοίκια.

Τέλος, εξήγησε πως το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα έχει πέσει στο 15% από 30%, ενώ υπογράμμισε πως για την ρήτρα διαφυγής το μέτρο σύγκρισης για την Ελλάδα θα είναι το 2024 και όχι το 2021, κάτι που ανοίγει δημοσιονομικό χώρο στο οικονομικό επιτελείο κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΑΔΕ: Έντεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για την επιστροφή ενοικίου

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

«Σπίτι μου 2»: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια – Παράταση ένταξης στο πρόγραμμα

Η Γροιλανδία ΔΕΝ πουλά γη σε «Αμερικανούς επενδυτές»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...