ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε μια σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε ότι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε την πλήρη γνώση του πρωθυπουργού, ενώ έκανε λόγο για «νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος στην Κρήτη».
«Ο κύριος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί», δήλωσε ο Σαλμάς, υπογραμμίζοντας ότι «όσο παραμένει στην κυβέρνηση, η Ελλάδα θα είναι μια απέραντη δικογραφία».
Μιλώντας στο Kontra, ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το γνωρίζει και να το υποδεικνύει ο κύριος Μητσοτάκης.
»Ακόμα και ο διορισμός του τελευταίου διοικητή νοσοκομείου περνά από το Μαξίμου».
Ο Σαλμάς κατήγγειλε ότι είχε προειδοποιήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για τις αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά «τίποτα δεν διορθώθηκε».
«Αν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα γνωρίζαμε τίποτα», είπε, προσθέτοντας ότι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ εντάσσεται σε μια σειρά κακοδιαχειρίσεων, όπως οι υποκλοπές, το δυστύχημα στα Τέμπη και η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
«Η Ελλάδα έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι», τόνισε.
Εστιάζοντας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Σαλμάς υπογράμμισε ότι η συχνή αλλαγή υπουργών Γεωργίας και διοικητών του ΟΠΕΚΕΠΕ αποδεικνύει κακή διαχείριση ή σκοπιμότητα.
«Πέντε υπουργοί Γεωργίας σε πέντε χρόνια και έξι διοικητές στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
»Αυτό δείχνει είτε αποτυχία, είτε ότι οι αλλαγές γίνονται για άλλους λόγους», είπε.
«Νόθευση εκλογών στην Κρήτη με χρήματα της ΕΕ»
Ο Σαλμάς κατήγγειλε ότι το σκάνδαλο είχε κεντρική καθοδήγηση από το Μαξίμου, με στόχο την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στην Κρήτη.
«Δεν γίνεται οι κουμπάροι σου να παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις και να μην έχεις ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι «το κράτος και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιήθηκαν για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών».
«Δεν το έκαναν μόνοι τους ο Αυγενάκης ή ο Βορίδης. Όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν είχαν στενή σχέση με τον πρωθυπουργό.
»Αν ήταν εν αγνοία του, τότε αυτό δείχνει επικινδυνότητα στη διακυβέρνηση», κατέληξε ο Σαλμάς, καλώντας σε λογοδοσία για το σκάνδαλο που, όπως είπε, πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.




































































































