Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΔΕΜ κατηγορεί το Ποτάμι ότι της κλέβει τα συνθήματα!

Η ΕΔΕΜ κατηγορεί το Ποτάμι ότι της κλέβει τα συνθήματα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΔΕΜ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ), ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που κινείται στην ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη, αποσαφηνίζει ότι δεν έχει καμία ιδεολογική ή πολιτική σχέση με Το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το κόμμα τιτλοφορεί την ανακοίνωσή του “Η ΕΔΕΜ αφυπνίζει, προτείνει, μπορεί – το ΠΟΤΑΜΙ θέλει, αλλά απειλεί να μας γυρίσει πίσω”, η οποία και αναφέρει:

Η ΕΔΕΜ ανοίγει τον διάλογο για ένα μέλλον διαφορετικό για όλους μας, διαλαλεί την κατάρρευση του παλιού συστήματος και τον ερχομό μιας νέας τάξης πραγμάτων, που όλοι οι πολίτες θα είναι εταίροι του κοινωνικού και οικονομικού προϊόντος της Χώρας, που θα είναι οι διαμορφωτές και οι αποφασιστές της πορείας του Κράτους, οι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας.

Πολλοί από τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν πληροφορηθεί το εύρος και το περιεχόμενο των προτάσεών μας, παραλληλίζουν την ΕΔΕΜ με το Ποτάμι του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.

Η αλήθεια όμως είναι πως καμία ομοιότητα, καμία σχέση δεν έχουμε με το Ποτάμι, παρά μόνο στο γεγονός ότι παρουσιαστήκαμε στην πολιτική σκηνή την ίδια περίπου χρονική περίοδο και πως, ως σχηματισμοί δεν έχουμε κομματικό βιογραφικό.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, ότι για χρόνια ο κ. Θεοδωράκης υπηρέτησε πιστά το παρηκμασμένο, πτωχευμένο και ένοχο πολιτικό προσωπικό, ότι η δημοσιότητα του κόμματός του στηρίζεται από γνωστά συμφέροντα, παρωχημένα πλέον και φοβισμένα.

Είναι προφανείς οι πολιτικές επιλογές του Ποταμιού, το ίδιο σκοτεινές και παλαιοκομματικές, οι οποίες συνίστανται σε στημένες δημόσιες εμφανίσεις, σε “αγορασμένους φίλους” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε προ-ετοιμασμένες συνεντεύξεις, σε στρατολόγηση στελεχών και πολιτικών προσώπων από τα παλαιά κόμματα, που πνέουν τα λοίσθια, σε αφελής και ιλαρές προτάσεις για την λύσης των προβλημάτων μας, όπως αυτή που διατύπωσε δημόσια ο κ. Σταύρος για την επίλυση του προβλήματος της Αγροτικής μας παραγωγής και την βελτίωσης του εξαγωγικού μας ισοζυγίου, για την δημιουργία ΤΕΙ Λαδιού.

Η ΕΔΕΜ στέκεται απέναντι στο Ποτάμι αγωνιζόμενη να περιορίσει την σπατάλη της δυναμικής των συμπολιτών μας, που παρασύρονται από τον βερμπαλισμό του νεόκοπου επαναστάτη κ. Σταύρου και συντάσσονται με το Ποτάμι, ένα Ποτάμι που έχει εμφανή μόνο την ροή του, γιατί οι πηγές του και οι εκβολές του είναι κρυμμένες, θολές και απροσδιόριστες.

Η ΕΔΕΜ όμως δεν οριοθετεί εχθρούς, προσπαθεί να ανακαλύψει παντού φίλους και συνεργάτες. Τους καλούμε λοιπόν να ενταχθούν στις τάξεις της ΕΔΕΜ, καθώς εμείς έχουμε και πρόταση και πρόγραμμα.

Το Ποτάμι στερείται θέσεων και περιεχομένου, έχει μόνο περίγραμμα, είναι ένα κουτί κενό. Το μέγεθος της πολιτικής του πενίας αποδεικνύεται από το γεγονός πως μονίμως τους τελευταίους τρεις μήνες αντιγράφει θέσεις μας και εκμεταλλευόμενο την επικοινωνιακή προστασία των Πατρόνων του, οικειοποιείται τα συνθήματα μας, με αποκορύφωνα το κεντρικό μας σύνθημα “Η ΕΔΕΜ είσαι ΕΣΥ”…που το μετέτρεψε σε “το Ποτάμι είσαι ΕΣΥ”.

Αφού λοιπόν υιοθετούν τα συνθήματά μας, ας έρθουν μαζί μας, ακόμα και ο κ. Σταύρος. Δεν θα δεχθούμε όμως τους Πάτρονές τους, τις πρακτικές τους και τους πολιτικούς μισθοφόρους που έχουν περιμαζέψει στις τάξεις τους. Δεν χρειάζεται να αισθάνονται απομονωμένοι, εμείς θα τους αγκαλιάσουμε.

Μπορεί το Ποτάμι και το κάθε ποτάμι, να έχει συνείδηση της δικής του και μόνο ύπαρξης, η ΕΔΕΜ όμως είναι γεμάτη ποτάμια!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέλη του «Ρουβίκωνα» έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Στ. Θεοδωράκη

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν Αμυράς και Γιατρομανωλάκης

Αμυράς και Γιατρομανωλάκης: Δύο «ποταμίσιοι» υφυπουργοί

Πρώην στέλεχος του Ποταμιού φτιάχνει κόμμα – Βλέπει εκλογές τον Σεπτέμβριο

Υπάλληλος του Κύρτσου o Mίλτος Κύρκος – Προσελήφθη στο γραφείο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...