Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντοκιμαντέρ αποκάλυψη για την προχριστιανική προέλευση του Επιταφίου

Ντοκιμαντέρ αποκάλυψη για την προχριστιανική προέλευση του Επιταφίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποιες είναι οι ρίζες των εθίμων της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν το στολισμό του επιταφίου του Ιησού, την περιφορά του στους δρόμους γύρω από το ναό, αλλά και τα συνοδευτικά θρηνητικά δρώμενα; Και ποια η σχέση που συνδέει όλα τα παραπάνω με τους αρχαίους εορτασμούς προς τιμήν του θεού Αδώνιδος;

Στα ερωτήματα αυτά φιλοδοξεί να απαντήσει το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Μηνά Παπαγεωργίου, “Άδωνις και Ιησούς: Όψεις του Μυθικισμού στην Ελλάδα”, το trailer του οποίου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και μερικές ημέρες. Το υλικό του φιλμ βασίζεται εν πολλοίς σε μέρος της δουλειάς που έχει παρουσιάσει ο δημιουργός του στο βιβλίο “Το Πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού: Το ρεύμα των Μυθικιστών” (εκδ. Δαιδάλεος), το οποίο μάλιστα πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα αγγλικά υπό τον τίτλο “Jesus Mythicism: An Introduction”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα mythikismos.gr, για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα των τελεσμάτων της Μ. Εβδομάδας και της εορτής των Αδωνίων που οργανώνεται τα τελευταία χρόνια από Έλληνες πολυθεϊστές, πραγματοποιήθηκαν στο παραδοσιακό χωριό Όλυμπος της ακριτικής Καρπάθου και στην Αθήνα αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, συμμετέχουν με συνεντεύξεις τους οι Στράτος Θεοδοσίου (καθηγητής Φυσικής παν/μίου Αθηνών), Χαρίτα Μήνη (φιλόλογος – συγγραφέας), Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος – συγγραφέας) και Ιωάννης-Παρμενίδης Μπουσίου (πολιτισμολόγος – αναβιωτής των Αδωνίων).

Αποκλειστικά για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, οι μουσικοί Λίνα Παλερά και Δάνης Κουμαρτζής, χρησιμοποίησαν αρχαίες λύρες “Αναστάσιος” για την απόδοση πρωτότυπης αρχαίας ελληνικής μουσικής.

H κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ υπολογίζεται για τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ η σελίδα στο facebook, Άδωνις και Ιησούς: Όψεις του Μυθικισμού στην Ελλάδα, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις εξελίξεις στην παραγωγή του φιλμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία απαγόρευσε να γιορτάζονται Χριστούγεννα, Πάσχα και Χαλοουίν (Halloween) στα σχολεία

«SUPERNOVA: THE MUSIC FESTIVAL MASSACRE»: Η πρεσβεία του Ισραήλ έδειξε σε επιλεγμένο κοινό το ντοκιμαντέρ για το μακελειό στο ρέιβ πάρτι

Φωτιά πήραν τα μαλλιά της Μαριλίζας το βράδυ της Ανάστασης (βίντεο)

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή»

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προειδοποιεί για κίνδυνο εκτουρκισμού της Κύπρου – Καλεί σε συστράτευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr