Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έφθασε στην Ελλάδα ο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος. Στις 10:45 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου από εκεί να μεταβεί στο Άγιο Όρος για προσκυνηματική επίσκεψη.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του, πριν αναχωρήσει οδικώς για την Ουρανούπολη.

Στην υποδοχή παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδας ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ.

Ο Πατριάρχης Μόσχας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Κυριακή και θα προσκυνήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

«Οι δύο λαοί μας έχουν την ορθόδοξη πίστη, μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί και ως εκ τούτου καλωσορίσαμε με ιδιαίτερη χαρά τον Πατριάρχη στην Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη η οποία έχει ιδιαίτερη ιστορία», δήλωσε ο κ. Αμανατίδης.

Η υφυπουργός Εσωτερικών, μεταξύ άλλων, ανέφερε στον κ. Κύριλλο το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και της «καπήλευσής του» από τα Σκόπια και πρόσθεσε ότι πατριάρχης «φάνηκε να το γνωρίζει».

Ακόμη υπογράμμισε ότι τη «δύναμη του ομόδοξου» και τις κοινές, ιδιαίτερα, θρησκευτικές παραδόσεις μεταξύ των δύο λαών και πρόσθεσε ότι ως, χώρα, έχουμε ανάγκη από όλους τους φίλους και δε μπορούμε να αποκλείουμε κανέναν, «ιδιαίτερα από ένα τόσο φιλικό ομόδοξο έθνος, το οποίο δείχνει φίλια αισθήματα και θέλει να βοηθήσει τη χώρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr