Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Θεός σε έκανε ομοφυλόφιλο και σε αγαπάει όπως είσαι

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Θεός σε έκανε ομοφυλόφιλο και σε αγαπάει όπως είσαι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Χουάν Κάρλος Κρουζ, ενός εκ των επιζήσαντων του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στη Χιλή, ότι ο Πάπας Φραγκίσκος του είπε πως ο Θεός τον έκανε ομοφυλόφιλο και τον αγαπά.

Ο Κρουζ υποστήριξε ότι στην ιδιωτική συνάντηση που είχε πριν από δύο εβδομάδες με τον Ποντίφικα για την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια μερικών εκ των πιο άγριων παιδόφιλων στη Χιλή, οι δύο τους συζήτησαν το θέμα της σεξουαλικότητάς του επειδή ορισμένοι από τις επισκόπους της εκκλησίας της Χιλής τον αποκάλεσαν «ανώμαλο» και τον κατηγόρησαν ότι ψεύδεται για όσα πέρασε στα χέρια ιερέων στο παρελθόν.

«Εκείνος μου είπε ότι δεν έχει σημασία που είμαι gay. Ο Θεός σε έκανε έτσι και σε αγαπά έτσι και εμένα δεν με νοιάζει. Ο Πάπας σε αγαπά έτσι. Πρέπει να είσαι χαρούμενος με ό,τι είσαι» δήλωσε ο Κρουζ στην ισπανική El Pais για όσα φέρεται να του είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο 87χρονος Φερνάντο Καραντίμα, ο ιερέας που κακοποίησε τον Κρουζ, κρίθηκε ένοχος από το Βατικανό το 2011.

Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος κάνει μια τέτοια δήλωση ανοχής για την ομοφυλοφιλία παρά τις περί του αντιθέτου διδαχές της καθολικής εκκλησίας.

Τον Ιούλιο του 2013 κλήθηκε να τοποθετηθεί για το αν υπάρχει «gay λομπι» με τον ίδιο να απαντά «ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό;».

Ο βιογράφος του Πάπα έχει γράψει ότι ο Φρανγκίσκος έχει κάνει τέτοιου είδους σχόλια και σε ιδιωτικές συζητήσεις στο παρελθόν, όταν ήταν ο πνευματικός καθοδηγητής ομοφυλόφιλων στο Μπουένος Άιρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Στο Δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος γάμος γυναικών στην Ελλάδα (βίντεο)

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr