Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να μην πει «κουβέντα» για το αν γνώριζε για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης

Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να μην πει «κουβέντα» για το αν γνώριζε για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ούτε μία κουβέντα» δεν είναι διατεθειμένος να πει ο πάπας Φραγκίσκος για τους ισχυρισμούς του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Νομίζω ότι το έγγραφο μιλάει από μόνο του», δήλωσε με νόημα ο ποντίφικας αναφερόμενος στην 11σέλιδη επιστολή του Βιγκάνο, όπου υποστηρίζει ότι ο Πάπας συγκάλυπτε σκάνδαλο σεξουαλική κακοποίησης από Αμερικανό καρδινάλιο.

«Διαβάστε προσεκτικά το έγγραφο και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας», δήλωσε στους δημοσιογράφους πάνω στο αεροπλάνο ενόσω επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη.

«Έχετε ικανοποιητική δημοσιογραφική ικανότητα να βγάζετε συμπεράσματα», δήλωσε ο Πάπας.

Η χρονική στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη επιστολή, ενώ ο Πάπας μιλούσε για τη σεξουαλική κακοποίηση από ιερείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιρλανδία, εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσον πρόκειται για συντονισμένη επίθεση εις βάρος του.

«Όταν θα περάσει λίγος καιρός και θα έχετε καταλήξει στα συμπεράσματά σας, ίσως μιλήσω» πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Κάρλο Μαρία Βιγκάνο ισχυρίζεται ότι είχε πει από το 2013 στον Πάπα ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σπουδαστών ιερατικών σχολών αλλά και κατώτερων κληρικών από τον καρδινάλιο Θίοντορ Μακάρικ.

Ο Μακάρικ είναι ο πρώτος καρδινάλιος που παραιτείται από τη θέση του στην Εκκλησία αφού μια έρευνα σε βάρος του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όντως κακοποίησε έναν 16χρονο έφηβο.

Ο Μακάρικ ήταν ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους που κατηγορήθηκαν αφότου άρχισε να έρχεται στο φως, αρχικά από την εφημερίδα «Boston Globe» το 2002, το σκάνδαλο συγκάλυψης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις ΗΠΑ.

Από τότε, έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Χιλή, υπονομεύοντας το κύρος και την ηθική εξουσία της Εκκλησίας.

Στην επιστολή του Βιγκάνο, την οποία επικαλείται η αμερικανική National Catholic Register, αναφέρεται ότι ο ίδιος είχε μιλήσει στον Φραγκίσκο για την υπόθεση του Μακάρικ τον Ιούνιο του 2013, λίγους μήνες μετά την εκλογή του στο αξίωμά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Χριστίνα Αντωνοπούλου: Ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr