Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κυπριακό θα βρίσκεται για λίγο καιρό ακόμα σε στασιμότητα εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Το Κυπριακό θα βρίσκεται για λίγο καιρό ακόμα σε στασιμότητα εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι το Κυπριακό θα βρίσκεται για λίγο καιρό ακόμα σε στασιμότητα εξέφρασε με δηλώσεις του από την Τάλα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, λέγοντας ότι δεν προβλέπει επί του παρόντος συνέχιση συνομιλιών ή εξέλιξη για το εθνικό μας θέμα, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει οτιδήποτε κρίνοντας και από την απόσυρση από τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί του χάρτη για το εδαφικό.

Είπε ακόμη ότι η τουρκική πλευρά έχει σκληρύνει περαιτέρω την θέση της.

Οι προτάσεις του κ. Ακιντζί, συνέχισε, και οι απόψεις του προς την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ διαφέρουν από τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα δεν υπάρχει σύγκλιση.

Ως εκ τούτου, εκτίμησε, δεν πρόκειται να υπάρξει οτιδήποτε εκ μέρους του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Κληθείς να σχολιάσει την απαγωγή των ψαράδων από την ψευδοαστυνομία στα Κατεχόμενα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου χαρακτήρισε τέτοιου είδους συμπεριφορές ως απαράδεκτες.

Είναι είπε, «μια απαράδεκτη κατάσταση οι ψαράδες ευρίσκοντο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας» προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να επεμβαίνει το καθεστώς και επειδή έχουν στρατό, έχουν την δύναμη αφού η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν τους αθώους ανθρώπους φιλήσυχους ψαράδες και να τους παίρνουν στα μπουντρούμια».

Σημείωσε ότι οφείλουν και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και η Ευρώπη «επιτέλους να τους βάλουν σε μια τάξη και να μην επιτρέπουν τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις που κάθε λίγο και λιγάκι λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας».

«Εκείνο που έχω να πω είναι ότι είναι μια απαράδεκτη κατάσταση που συμβαίνει κάθε λίγο εδώ στην πατρίδα μας», κατέληξε .

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέβη σε δηλώσεις στην Τάλα όπου παρέστη σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρυούλων Παντελεήμονος και Κορωνείας Παντελεήμονος και του Επισκόπου Χύτρων Λεοντίου στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα.

Ακολούθως χειροτόνησε εις Πρεσβύτερο τον ιεροδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Τριφύλλιο Ονησιφόρου και τον προχείρισε εις Αρχιμανδρίτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ροζάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr