Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα μυστικά ραντεβού Μητροπολιτών που οδήγησαν στο «αντάρτικο» κατά Ιερώνυμου

Τα μυστικά ραντεβού Μητροπολιτών που οδήγησαν στο «αντάρτικο» κατά Ιερώνυμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός ελέγχου τείνει να φύγει η πρωτοφανής σύγκρουση με αφορμή την πρόταση συμφωνίας ΠολιτείαςΕκκλησίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο μειοψηφίας Μητροπολιτών που βλέπουν την επίμαχη συμφωνία ως ευκαιρία αναταραχής με στόχο να ανοίξει παιχνίδι διαδοχής στην Ιεραρχία, όσο και της ΝΔ, όπως φάνηκε από τη χθεσινή πρωτόγνωρη παρέμβαση στα της Εκκλησίας, με την Πειραιώς να διαρρέει σενάρια περί «συνδιαλλαγής» του με την κυβέρνηση.

Το παρασκήνιο είναι οργιώδες και φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, δεδομένης της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το διάλογο αλλά παράλληλα να προχωρήσει κανονικά «στην κατάρτιση σχεδίου νόμου, υπενθυμίζοντας ότι το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών είναι απόφαση της Πολιτείας», η οποία έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Το «μπλόκο» στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ωστόσο δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είχε προηγηθεί έντονη προεργασία με την εμπλοκή ως φαίνεται και πολιτικών κύκλων, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωνε την Ιερά Σύνοδο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για την πρόταση συμφωνίας.

Ήδη από την Πέμπτη είχε προκαλέσει εντύπωση η σφοδρή επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα όσα είχε στη Βουλή στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας, όπου μιλώντας στην ΕΡΤ3 μεταξύ άλλων είχε τονίσει: Όψιμο και το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παλιότερα μιλούσε για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, για πληρωμή του Κλήρου με άλλο τρόπο, τα θυμόμαστε όλα αυτά, δεν έχουμε αλτσχάϊμερ. Γιατί αυτή η παλινωδία από τον κ. Μητσοτάκη;».

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πέρασε την πόρτα των κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας και είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόσο η Μητρόπολη Πειραιώς ωστόσο, όσο και η ΝΔ κράτησαν κρυφή αυτή την συνάντηση, καθώς δεν εκδόθηκε καμία σχετική ενημέρωση μέσω των γραφείων Τύπου τους.

Ενώ μεγάλο μέρος της αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο σήκωσε και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Δανιήλ, ο οποίος στο παρελθόν είχε την «τύχη» να λάβει η Μητρόπολή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ σωρεία δωρεών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. (Διαβάστε εδώ ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ)

Παράλληλα, διαρκή επαφή και σχεδόν καθημερινή επικοινωνία είχαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώτος, αν και θεωρείται ένας από τους μετριοπαθείς ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι αυτός που έχει σηκώσει τη ρομφαία του «αντάρτικου» κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα την εισήγησή του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία παραπέμπει περισσότερο σε κομματάρχη της σκληροπυρηνικής πτέρυγας της ΝΔ παρά σε Ιεράρχη, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης», ενώ υποστηρίζει πως δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκθέτουν τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι σημερινά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» κάνουν ευθέως λόγο για «μαγείρεμα διαδοχής» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Και αυτό συμβαίνει την ημέρα που ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δίνει συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, «σπάζοντας» το εμπάργκο που της είχε επιβάλλει μετά τις αποκαλύψεις για διαδοχικά τιμολόγια της ΝΔ προς τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, επί πρωθυπουργίας του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr