Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξοδεύτηκε» ο Πάπας για τους άστεγους – Τους έκανε δώρο μια κλινική που θα λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα

«Ξοδεύτηκε» ο Πάπας για τους άστεγους – Τους έκανε δώρο μια κλινική που θα λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νέα κλινική στην πλατεία του Αγίου Παύλου όπου θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ιατρική βοήθεια ήταν το φετινό χριστουγεννιάτικο δώρο του Πάπα Φραγκίσκου στους αστέγους της Ρώμης.

Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas εκτίμησε στο τέλος του περασμένου χρόνου ότι υπάρχουν περισσότεροι από 16.000 άστεγοι στη Ρώμη και ο αριθμός των άστεγων που κάθε χρόνο συγκεντρώνεται στην περιοχή γύρω από το Βατικανό έχει αυξηθεί εμφανώς, ειδικά μάλιστα τις νύχτες όπου οι άστεγοι καταφεύγουν στις στοές για να κοιμηθούν.

Η νέα κλινική με τρία δωμάτια για τους επισκέπτες θα είναι ανοιχτή τρεις ημέρες την εβδομάδα και θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς από τις ιατρικές υπηρεσίες του Βατικανού και από νοσοκομεία της Ρώμης, ανακοίνωσε σήμερα Σήμερα το Βατικανό.

Ποδίατροι θα προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους μια φορά την εβδομάδα.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι οι άστεγοι πάσχουν κυρίως από ασθένειες που πλήττουν τα πόδια επειδή σπανίως βγάζουν τις κάλτσες και τα παπούτσια τους και επίσης φορούν παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μυκητιάσεις, φλεγμονές και κάλους.

Η νέα κλινική αντικαθιστά μια παλαιότερη, προσωρινή, η οποία επίσης λειτουργούσε με πρωτοβουλία του Πάπα.

Ο 82χρονος Φραγκίσκος έχει επίσης θέσει σε λειτουργία εγκαταστάσεις όπου οι άστεγοι μπορούν να κάνουν μπάνιο και να κουρεύονται.

Όταν δεν θα εξυπηρετεί τους άστεγους, η νέα κλινική, χτισμένη στους χώρους του παλιού ταχυδρομείου του Βατικανού, θα λειτουργεί ως σταθμός πρώτων βοηθειών για τους προσκυνητές και τους τουρίστες.

Με τα τεράστια ποσά που έχει στην κατοχή του το Βατικανό, θα μπορούσε να προσφέρει σωστές ιατρικές υπηρεσίες σε αυτούς τους ανθρώπους και όχι μια κλινική «εκστρατείας» που θα λειτουργεί μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα με μόλις τρία δωμάτια. Είναι εμπαιγμός της κοινής γνώμης να παρουσιάζεται αυτή η κοροϊδία ως δήθεν φιλανθρωπία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr