Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάπας ζήτησε να υπάρξει «δίκαιη και ειρηνική λύση» στη Βενεζουέλα

Ο Πάπας ζήτησε να υπάρξει «δίκαιη και ειρηνική λύση» στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την Κυριακή να υπάρξει «δίκαιη και ειρηνική λύση» στην κρίση στη Βενεζουέλα, την ώρα που η πετρελαιοπαραγωγός αυτή χώρα ξαναζεί τις τελευταίες ημέρες ένα ξαφνικό κλίμα εντάσεων.

«Απέναντι στη σοβαρή κατάσταση που περνά η χώρα, ζητώ από τον Κύριο να βρεθεί μια δίκαιη και ειρηνική λύση με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, για να ξεπεραστεί η κρίση» δήλωσε ο Ποντίφικας, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στον Παναμά.

«Ο Ποντίφικας παρακολουθεί στενά την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται στη Βενεζουέλα.

»Προσεύχεται για τα θύματα και για όλο τον λαό της χώρας.

»Στηρίζει όλες τις προσπάθειες που θα βοηθήσουν να σωθεί ο λαός από περαιτέρω δεινά» είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπός του, Αλεσάντρο Τζιζότι.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, απέρριψε το διεθνές τελεσίγραφο για προκήρυξη εκλογών εντός οκτώ ημερών και δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιντο παραβίασε το Σύνταγμα όταν αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος.

Μια εβδομάδα κινητοποιήσεων στη χώρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων και οδήγησε σε 350 και πλέον συλλήψεις.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, πνευματικός ηγέτης 1,3 δισεκατομμυρίου Καθολικών παγκοσμίως, έχει περισσότερα από 44 εκατομμύρια ακολούθους στους λογαριασμούς του στο Twitter σε εννέα γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά, αραβικά, ιταλικά, γαλλικά, πολωνικά και λατινικά).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σερβία: Σλαβο-ορθόδοξοι υποκριτές θεολόγοι κατά Οικ. Πατριαρχείου και γεωπολιτικής

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βενεζουέλα εν μέσω κλιμάκωσης της πίεσης από τις ΗΠΑ

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί: Σύντομα θα χτυπήσουμε και το εσωτερικό της Βενεζουέλας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr