Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας Φραγκίσκος προς δημοσιογράφους: Καταπολεμήστε τις ψευδείς ειδήσεις

Πάπας Φραγκίσκος προς δημοσιογράφους: Καταπολεμήστε τις ψευδείς ειδήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φόρο τιμής στους δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος απέτισε ο Πάπας Φραγκίσκος, με τον ποντίφικα να υπογραμμίζει τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ιταλία, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους δημοσιογράφους να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις και να συνεχίσουν να κάνουν ρεπορτάζ υπέρ εκείνων των ανθρώπων που δεν απασχολούν πλέον τα πρωτοσέλιδα αλλά συνεχίζουν να υποφέρουν, κάνοντας ειδική αναφορά στους Ροχίνγκια και τους Γιεζίντι.

«Άκουσα με πόνο τις στατιστικές για τους συναδέλφους σας που σκοτώθηκαν ενώ έκαναν το καθήκον τους, με θάρρος και αφοσίωση σε τόσες πολλές χώρες, ώστε να μεταδώσουν το τι συμβαίνει σε πολέμους και άλλες δραματικές καταστάσεις, τις οποίες υπομένουν τόσα πολλά αδέλφια μας», δήλωσε.

Είχε προηγηθεί η πρόεδρος της Ένωσης, Πατρίτσια Τόμας της τηλεόρασης του Associated Press, η οποία αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους, φυλακίσθηκαν, τραυματίσθηκαν ή απειλήθηκε η ζωή τους.

Η κ. Τόμας ανέφερε τη δημοσιογράφο από τη Μάλτα Ντάφνι Καουράνα Γκαλιζία, που δολοφονήθηκε το 2017 από τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητό της, και τον δημοσιογράφο της «Washington Post», Τζαμάλ Κασόγκι, που δολοφονήθηκε πέρυσι στην πρεσβεία της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης είναι σημαντική ένδειξη για την “υγεία” μιας χώρας», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που γίνεται στις δικτατορίες είναι ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου», ανέφερε, καλώντας τους δημοσιογράφους να μην χάσουν το ενδιαφέρον τους για ανθρώπους που υποφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας δύο βουλευτές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr