Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας Φραγκίσκος σε Βούτσιτς: Δεν θα αναγνωρίσουμε το Κόσοβο

Πάπας Φραγκίσκος σε Βούτσιτς: Δεν θα αναγνωρίσουμε το Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Όπως ανέφερε ο Βούτσιτς, στους Σέρβους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν, ο Ποντίφικας του επανέλαβε την στάση του Βατικανού να μην προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

«Το Βατικανό παραμένει σταθερό στην θέση του» δήλωσε ο Βούτσιτς και ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον πάπα Φραγκίσκο «για την στάση αρχής με την οποία αντιμετωπίζει την πράξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και που επιδεικνύει κατανόηση για τις σερβικές θέσεις».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι ο Πάπας τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών μέσα από τον διάλογο και με ειρηνικό τρόπο.

Ο Βούτσιτς εκφράζοντας την προσωπική του άποψη δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να υποδεχθεί τον πάπα Φραγκίσκο στην Σερβία συμπλήρωσε ωστόσο ότι για μία τέτοια επίσκεψη θα πρέπει προηγουμένως να δοθεί η έγκριση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC).

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι ευχαρίστησε τον Ποντίφικα «για την ειλικρινή υποστήριξη της Αγίας έδρας στις προσπάθειες της Σερβίας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr