Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρθολομαίος: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγκαλιάζει ολόκληρη την Ορθοδοξία

Βαρθολομαίος: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγκαλιάζει ολόκληρη την Ορθοδοξία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο «αγκαλιάζει» ολόκληρη την Ορθοδοξία και σε ότι το αφορά επιδιώκει την «πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασία», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας σε μοναχούς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας, στο εκκλησάκι εντός της σχολής, στο Άγιο Όρος.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά άλλων εκκλησιών, ως προς την ανταπόκριση τους στην «αδελφική διάθεση» του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι τους, αναφέροντας τη στάση τους στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης και στο ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μιλώντας για τη στοργή και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς όλα τα πνευματικά του τέκνα, έθιξε και το ζήτημα της πανορθόδοξης ενότητας και συνεργασίας.

«Παντού εξακτινώνεται το ενδιαφέρον του (Οικουμενικού Πατριαρχείου), η μέριμνα του, η στοργή του, η προσευχή του για τα απανταχού τέκνα του, καθώς επίσης, ως γνωστόν, αγκαλιάζει ολόκληρη την Ορθοδοξία, όσον εξαρτάται από ημάς, από το Φανάριον, προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασία» ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε:

«Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλες εκκλησίες που δεν εκτιμούν αυτήν την αδελφική διάθεση ημών προς αυτάς τας εκκλησίας, και απόδειξις ότι εις το μεγάλο γεγονός της ιστορίας της εκκλησίας μας, εννοώ την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο δεν προσήλθαν τέσσερις αυτοκέφαλες εκκλησίες.

»Και με το πρόσφατο ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα φάνηκε πάλι πόσο απρόθυμοι είναι τινές να συνεργαστούν με την πρωτόθρονον εκκλησίαν και πόσο απρόθυμοι είναι να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν την Κανονικήν τάξη, η οποία ισχύει εις την Ορθόδοξον Εκκλησία μας, από αιώνων, από της εποχής των Οικουμενικών Συνόδων, των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού».

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη συγκίνησή του που επισκέπτεται ξανά την Αθωνιάδα Ακαδημία, τονίζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται το Άγιον Όρος, το επιδιώκει και συνεχάρη όλους, τον διευθυντή, τους καθηγητές για το έργο τους.

Ανέφερε ότι στην Αθωνιάδα Ακαδημία φοιτούν μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων και φυλών, οι οποίοι μιλούν διάφορες γλώσσες και πρόσθεσε:

«Είναι μια μικρογραφία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίο περιλαμβάνει εις τους κόλπους του και εις την δικαιοδοσία του ευσεβή ορθόδοξα τέκνα κάθε προελεύσεως, μέχρι και των μακρινών ασιατικών χωρών, μέχρι και της απώτατης Νέας Ζηλανδίας, μέχρι και του Καναδά και της Αργεντινής».

Ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός νωρίτερα στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα από τον ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ, από τον γέροντα της Σκήτης και από τους μοναχούς.

Προηγουμένως, επισκέφθηκε το κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, όπου ευχήθηκε στους μοναχούς, συνομίλησε μαζί τους, ενώ για το ζήτημα των ζηλωτών, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της νομιμότητας και ανέφερε ότι ενημέρωσε σχετικά τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών, καθώς και τον νέο πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr