Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

12 ορθόδοξοι ιερείς στη Ρωσία πέθαναν από κορωνοϊό – Αιτία οι ανοιχτές εκκλησίες

12 ορθόδοξοι ιερείς στη Ρωσία πέθαναν από κορωνοϊό – Αιτία οι ανοιχτές εκκλησίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στους 12 ανέρχεται μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός των Ρώσων ορθόδοξων ιερέων που πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό. Οι ιερείς κόλλησαν τον Covid-19 στις εκκλησίες τους, οι οποίες παρέμειναν ανοιχτές μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ο π. Αντρέι Μολχάνοφ είναι ο τελευταίος ιερέας που πέθανε από τον νέο κορωνοϊό και κηδεύτηκε εχθές Σάββατο.

Συντετριμμένη η κόρη του δήλωσε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι μακάρι η εκκλησία του στη Μόσχα, όπου ήταν διάκονος, να είχε κλείσει νωρίτερα.

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος είχε καλέσει στα τέλη Μαρτίου τους πιστούς να προσεύχονται σπίτια τους. Οι εκκλησίες όμως στη Ρωσία δεν έκλεισαν.

Αν και η ρωσική κυβέρνηση έλαβε ισχυρά μέτρα περιορισμού του ιού, κλείνοντας εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα, λέγοντας στους Ρώσους να μείνουν σπίτια τους, οι εκκλησίες παρέμειναν ανοιχτές.

«Πιστεύω πάνω απ ‘όλα ότι θα έπρεπε να είχαμε κλείσει τις εκκλησίες, μαζί με τα εστιατόρια και τα άλλα μέρη», δήλωσε στο Reuters η κόρη του ιερέα, Αναστασία Μολχάνοβα, μετά την κηδεία του πατέρα της.

Οι περισσότερες εκκλησίες στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που λειτουργούσε ο π. Μολχάνοφ, παρέμειναν ανοιχτές μέχρι τα μέσα Απριλίου, πριν αποφασίσει να τις κλείσει υποχρεωτικά η κυβέρνηση.

Συνολικά οι Ρώσοι ιερείς που πέθαναν από την πανδημία είναι 12, με τους περισσότερους στη Μόσχα, στην οποία καταγράφονται περισσότερα από τα μισά των σχεδόν 200.000 κρουσμάτων στη Ρωσία και 1.827 θάνατοι.

Πολλοί περισσότεροι ιερείς έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Ο π. Μολχάνοφ αρρώστησε λίγο μετά την πασχαλινή λειτουργία, η οποία τελέστηκε σε μια άδεια εκκλησία και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Ο 54χρονος ιερέας εξέπνευσε στις 3 Μαΐου στο κυρίως νοσοκομείο σημείο αναφοράς της Μόσχας για τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Η παπαδιά του π. Μολχάνοφ επίσης εμφάνισε πνευμονία, ενώ και άλλοι ιερείς που λειτουργούν στην ίδια εκκλησία, συμπεριλαμβανομένου του εφημέριου, αρρώστησαν.

Την κηδεία του π. Μολχάνοφ τέλεσε ένας ιερέας που φορούσε ιατρική μάσκα και οι νεκροθάφτες φορούσαν προστατευτικές στολές.

Η συντετριμμένη κόρη του ιερέα είπε στο Reuters ότι τώρα φροντίζει την άρρωστη μητέρα της, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να της αφήνει ψώνια έξω από την πόρτα της.

«Αυτό είναι το χειρότερο… Δεν μπορώ ούτε να αγκαλιάσω τη μητέρα μου», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr