Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τούρκος «μεσσίας» Χαζάν Μεζαρτζί γιόρτασε στις 25/12 τα «γενέθλιά» του

Ο Τούρκος «μεσσίας» Χαζάν Μεζαρτζί γιόρτασε στις 25/12 τα «γενέθλιά» του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αυτοαποκαλούμενος «Μεσσίας» της Τουρκίας Χαζάν Μεζαρτζί (Hazan Mezarcı) μοιράστηκε ένα βίντεο με τον ίδιο και τους οπαδούς του να γιορτάζουν τα γενέθλιά του στις 25 Δεκεμβρίου. Η πραγματική ημερομηνία γέννησης του Χαζάν Μεζαρτζί είναι η 11η Μαΐου 1954.

Ο αυτοαποκαλούμενος «Μεσσίας» Χαζάν Μεζαρτζί μοιράστηκε ένα βίντεο με τον ίδιο και τους οπαδούς του να γιορτάζουν τα γενέθλιά του στη βορειοδυτική επαρχία Ντούζτζε (στη Βιθυνία).

Ο Χαζάν Μεζαρτζί, του οποίου η πραγματική ημερομηνία γέννησης είναι η 11η Μαΐου 1954, γιόρτασε τα γενέθλιά του τα Χριστούγεννα και έγινε αντικείμενο χλευασμού στα social media.

Το βίντεο δείχνει τους οπαδούς του Χαζάν Μεζαρτζί να τραγουδούν ένα τραγούδι γενεθλίων και ένα άτομο ακούγεται να φωνάζει «αλληλούια».

Ο Χαζάν Μεζαρτζί είναι πρώην βουλευτής του Ισλαμικού Κόμματος Πρόνοιας.

Γνωστός για τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές του πεποιθήσεις, φυλακίστηκε τη δεκαετία του 1990 για «προσβολή» του ιδρυτή πατέρα της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Μετά την ποινή του, ο Χαζάν Μεζαρτζί αυτοανακηρύχτηκε «Μεσσίας».

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στις 25 Νοεμβρίου 2000, ο Χαζάν Μεζαρτζί δήλωσε ότι του είπε ο Θεός ότι ήταν ο «Μεσσίας Ιησούς» μετά από τρία χρόνια στη φυλακή και ανακοίνωσε ότι θα έκανε το καθήκον του με τους μαθητές του.

Υποστηρίχτηκε ότι έχασε την ψυχική του υγεία επειδή υποβλήθηκε σε ψυχολογικά και βιοχημικά βασανιστήρια ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Στις 11 Ιανουαρίου 2012 έστειλε επιστολές στον τότε Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στις 24 Ιανουαρίου 2012 στον τότε Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας να πιστέψουν σε αυτόν.

Συνεχίζοντας τη ζωή του στο χωριό Αϊντινπινάρ της γενέτειράς του Ντούζτζε, ο Μεζαρτζί συνεχίζει τις δραστηριότητές του με την κοινότητά του, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι οι απόστολοί του (μάρτυρες), μέσω της δικής του ιστοσελίδας και των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr