Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο ολκής στο ποδόσφαιρο: Πλαστή φορολογική ενημερότητα πήρε η ΕΠΟ

Σκάνδαλο ολκής στο ποδόσφαιρο: Πλαστή φορολογική ενημερότητα πήρε η ΕΠΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλαστή φορολογική ενημερότητα από άλλη ΔΟΥ από εκείνη στην οποία ανήκει πήρε η ΕΠΟ, προκειμένου να πάρει επιχορήγηση 1,4 εκατ. ευρώ, κατήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Για το λόγο αυτό ο Σταύρος Κοντονής προανήγγειλε απευθείας χρηματοδότηση των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και των ερασιτεχνικών συλλόγων, χωρίς την παρεμβολή της ΕΠΟ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικώς ενήμερη και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να επιχορηγηθεί από την Πολιτεία, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν εγκριθεί και θα εκταμιευτούν άμεσα 540.000 ευρώ για να δοθούν απευθείας στις ΕΠΣ, κάνοντας χρήση σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κατόπιν πρότασης του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού.

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς η ΕΠΟ παρουσίασε φορολογική ενημερότητα, χωρίς να είναι -όπως είπε- ενήμερη:

«Στις 19 Νοεμβρίου κοινοποιείται έγγραφο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπηρεσία του Επιτρόπου η οποία εδρεύει στο πρώην Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ότι αυτά τα χρήματα, το 1.444.100 εκατ., δεν είναι δυνατό να εκταμιευτούν διότι υπάρχει οφειλή της ΕΠΟ και ως εκ τούτου αυτό το ποσό δεν δύναται να το εισπράξει. Ακολουθεί αποδεικτικό ενημερότητας, το οποίο προστρέχει η ΕΠΟ να λάβει την 1η Δεκεμβρίου του 2014 και εκδίδεται από την 17η ΔΟΥ Αθηνών. Τα ακόμα περισσότερο ενδιαφέροντα έρχονται και αποκαλύπτονται με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2014, έγγραφο της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εδρεύει στο Υπουργείο. Αναφέρει λοιπόν αυτό το έγγραφο ότι ο φορολογούμενος οφείλει ρυθμισμένα χρέη και δεν είναι φορολογικά ενήμερος. Επίσης, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων αναφέρει ότι η 12η ΔΟΥ Αθηνών είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ, και όχι η 17η ΔΟΥ Αθηνών, μάλιστα η 12η ΔΟΥ Αθηνών βεβαιώνει ότι η ΕΠΟ δεν είναι φορολογικά ενήμερη! Και μετά από όλα αυτά τα “υπέροχα” πράγματα, έρχεται η 17η ΔΟΥ Αθηνών και λέει ότι εκ παραδρομής δόθηκε η φορολογική ενημερότητα στην ΕΠΟ, καθώς όπως προκύπτει από τα έγγραφα που ανέφερα αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ είναι η 12η ΔΟΥ Αθηνών και όχι η 17η ΔΟΥ στην οποία προσέτρεξε η ΕΠΟ για να λάβει τη σχετική βεβαίωση. Η δε 17η ΔΟΥ, όταν πλέον αποκαλύπτεται όλη αυτή η κατάσταση, στέλνει έγγραφο και ανακαλεί τη φορολογική ενημερότητα. Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα και να τα λάβει η ΕΠΟ και περαιτέρω οι ΕΠΣ και τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία; Όχι βέβαια», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έγραψαν Ιστορία οι νέοι του Ολυμπιακού – Στον τελικό του Youth League

Έγραψε Ιστορία ο Ολυμπιακός: Στους «4» του Conference League – Νίκησε στα πέναλτι τη Φενέρμπαχτσε

Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ – Έχασε από τη Μπριζ 2-0 στην Τούμπα

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Άρης 2-0 και πρώτη η Ένωση με παιχνίδι παραπάνω

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr