Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αδιέξοδο και ολοταχώς για λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αδιέξοδο και ολοταχώς για λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIFA, Ποδόσφαιρο, Σταύρος Κοντονής,

Αδιέξοδο προέκυψε στη συνάντηση Κοντονή με τις FIFA-UEFA και πλέον ο χρόνος για τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου μετράει αντίστροφα.

Το κλιμάκιο των FIFA/UEFA ζήτησε κατά τη  συνάντηση της Τετάρτης, παρουσία της ΕΠΟ, την άμεση επανέναρξη του Κυπέλλου, όμως, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής παραμένει αμετακίνητος στην απόφασή του.

Ο Κοντονής μάλιστα έθεσε και μερικά κρίσιμα ζητήματα στους… θεσμούς που έχουν να κάνουν με την περίφημη επιτροπή Δεοντολογίας. Ζήτησε την ενεργοποίησή της ώστε να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όσοι εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς.

Η FIFA και η UEFA ύψωσαν αντίσταση παρά το γεγονός ότι τους τονίστηκε εκ μέρους του πολιτικού προϊστάμενου των σποτ το παράδειγμα των Μπλάτερ, Πλατινί που απομακρύνθηκαν από το ποδόσφαιρο.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν αρνητικό και επί της ουσίας οι δύο πλευρές κατέληξαν σε αδιέξοδο.

εκπρόσωποι των δύο Συνομοσπονδιών έδειξαν καλή θέληση να συζητήσουν ορισμένες από τις αξιώσεις του Υπουργού, ωστόσο, έθεσαν απαράβατο όρο να συνεχιστεί το Κύπελλο.

Ο Κοντονής δεν κάνει πίσω για την απόφαση του θεσμού που διοργανώνει η ΕΠΟ και μοιραία ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Το τελεσίγραφο των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών λήγει την 1η Απριλίου και με δεδομένο ότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ πήρε αναβολή για τις 5/4, οι εκτελεστικές επιτροπές των FIFA/UEFA θα προβούν και στις ανάλογες κυρώσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι με το ένα πόδι εκτός διεθνών διοργανώσεων κάτι που φάνηκε και από τις τοποθετήσεις του αξιωματούχου των υπερομοσπονδιών, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που ανέφερε ότι «Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο».

Για τη ματαίωση του κυπέλλου που οδηγεί στο Grexit τόνισε: «Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου.

Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις.

Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος βίας. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε έτσι».

«Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Θα μπορούσε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».

Για τις συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr