Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο ΣτΕ θα κριθεί ο αποκλεισμός των ομάδων μας από την Ευρώπη

Στο ΣτΕ θα κριθεί ο αποκλεισμός των ομάδων μας από την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στιγμή που η FIFA αναμένεται τη Δευτέρα να στείλει επιστολή στην ΕΠΟ για τις αποφάσεις της δίνοντας λίγες μέρες προθεσμία στον Σταύρο Κοντονή για να πάρει πίσω τη ματαίωση του Κυπέλλου, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κι αυτό γιατί ούτε ο υφυπουργός δείχνει διάθεση να άρει την απόφασή του, ούτε και η διοίκηση της ΕΠΟ να παραιτηθεί.

Στις 5 Απριλίου θα συζητηθεί από το ΣτΕ το αίτημα της ΕΠΟ για ακύρωση της απόφασης του Σταύρου Κοντονή και η απόφαση, που αναμένεται μέσα σε διάστημα 1-2 εβδομάδων, θα κρίνει σε μεγάλο, ίσως και απόλυτο βαθμό, το Grexit. Παράλληλα όμως, θα αναδείξει έναν μεγάλο νικητή κι έναν μεγάλο χαμένο μεταξύ Κοντονή και Γκιρτζίκη.

Εφόσον απορριφθεί η προσφυγή της ΕΠΟ από το ΣτΕ, τότε η ματαίωση του Κυπέλλου είναι δεδομένη, ωστόσο η FIFA δεν θα έχει να αντιμετωπίσει απλώς την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και αυτή από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας που θα την επικυρώνει. Σε αυτό το σενάριο η διοίκηση Γκιρτζίκη, που θα είναι ηττημένη, θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις να παραιτηθεί για να αποτρέψει το Grexit.

Σε περίπτωση που η ΕΠΟ δικαιωθεί από το ΣτΕ, το Κύπελλο βάσει νόμου θα πρέπει να αρχίσει άμεσα και συνεπώς δεν θα υπάρχει πλέον λόγος Grexit, αλλά μεγάλος χαμένος θα είναι ο Σταύρος Κοντονής και αντίθετα κερδισμένος ο Γιώργος Γκιρτζίκης, με τους πολέμιούς του να υποχρεώνονται να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου στην ΕΠΟ για να τον «ρίξουν» από τη θέση του.

Κάποιοι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα ποντάρουν και σε έναν άλλο παράγοντα για να αποφευχθεί την ύστατη στιγμή ο διεθνής αποκλεισμός της χώρας: στην παρουσία του Θόδωρου Θεοδωρίδη στην κεφαλή της UEFA και τη δυνατότητά του, βάσει της θέσης αλλά και της εμπειρίας του σε τέτοιες καταστάσεις, να κάνει τους απαραίτητους χειρισμούς για να μη φτάσουμε στο έσχατο σημείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΕΚ-Άρης 2-0 και πρώτη η Ένωση με παιχνίδι παραπάνω

Παναθηναϊκός: Νίκησε με ανατροπή 3-1 τη Λαμία και προσωρινά στην κορυφή

Ο Σταύρος Σβήγκος στο ΟΠΑΠ Game Time: «Ματίας Αλμέιδα πάρε με στην ΑΕΚ»

Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-0 και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στην Τούμπα

Ολυμπιακός: Νίκη με 3-2 επί της Φενέρμπαχτσε και προβάδισμα πρόκρισης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr