Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Στην Ελλάδα υπήρχε καθεστώς πελατειακών σχέσεων

Κοντονής: Στην Ελλάδα υπήρχε καθεστώς πελατειακών σχέσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ποδόσφαιρο, Σταύρος Κοντονής,

Στη σύνοδο υπουργών Αθλητισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες μετείχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Θεματικές ενότητες της Συνόδου ήταν η ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξελίξεις ως προς την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης και η συμβολή του Αθλητισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων.

«Στην Ελλάδα είχε διαμορφωθεί για πολλά χρόνια καθεστώς πελατειακών σχέσεων, διαπλοκής και αδιαφάνειας, καλυπτόμενο με το πέπλο του δήθεν αυτοδιοίκητου, στην ουσία ανεξέλεγκτου, των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Ως παρεπόμενο, οι αποφάσεις που λαμβάνονταν οδηγούσαν σε έντονες αντιδράσεις, δίχαζαν την κοινωνία και είχαν ως αποτέλεσμα κρούσματα εκτεταμένης βίας στους αγωνιστικούς χώρους, ιδίως του ποδοσφαίρου.

Με δεδομένες τις ελλείψεις σε επίπεδο νομοθεσίας, ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή νέος νόμος, τον Μάιο του 2015, με τα εξής σημεία αναφοράς:

1. Επανέφερε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε καθεστώς πλήρους εναρμόνισης με τη συνταγματική νομιμότητα της χώρας, με την τοποθέτηση τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά της όργανα, και μετέτρεψε την απόλυτη αυτονομία της σε καθεστώς πραγματικής αυτοδιοίκησης των ποδοσφαιρικών θεσμών,

2. θέσπισε την καθιέρωση πλήρους Ηλεκτρονικού Συστήματος Διακίνησης Εισιτηρίων και Εποπτείας Αγώνων, αλλά και την Προσωπική Κάρτα Φιλάθλου, τα οποία ενώ σε άλλες χώρες ισχύουν και εφαρμόζονται, στην Ελλάδα είναι διαχρονική η αντίδραση των οργανωμένων οπαδών, με την κάλυψη των διοικήσεων των ομάδων,

3. Προβλέπει, σε περιπτώσεις φαινομένων βίας, επιβολή υψηλών χρηματικών ποινών, τέλεση αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ακόμη και την απαγόρευση τέλεσης αγώνων», είπε στην ομιλία του ο κ Κοντονής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καταπολέμηση του ντόπινγκ με την ψήφιση του νόμου για την πλήρη εναρμόνιση με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA, ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα της συνεργασίας με τη συνδρομή των κρατών μελών και των διεθνών αθλητικών συνομοσπονδιών για τις υποθέσεις των στημένων αγώνων, της διακίνησης απαγορευμένων ουσιών, τα επεισόδια οπαδών κ.α.

Επίσης αναφορά έκανε στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με μία συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ των κρατών-μελών και τόνισε την επιμονή στην αναγκαιότητα συντονισμένων δράσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με την θέσπιση κοινής νομοθεσίας για την πάταξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όλων των φαινομένων διαφθοράς στον αθλητισμό και τη δημιουργία ενιαίου νομικού πλαισίου, δεσμευτικού για όλες τις χώρες-μέλη, αναφορικά με τις σχέσεις της Ε.Ε. με τις διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, που επιχειρούν να επιβάλλουν ένα είδος επιχειρησιακής «αυτονομίας», αγνοώντας συνταγματικές επιταγές και ευρωπαϊκές πρακτικές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΕΚ: Κέρδισε έδαφος για το πρωτάθλημα – Υπέταξε τον Παναθηναϊκό 3-0

Ολυμπιακός: Δυσκολεύει η υπόθεση τίτλος – Άφησε βαθμούς στο «Βικελίδης» 1-1 με τον Άρη

ΠΑΟΚ: Επώδυνη ισοπαλία (1-1) στη Λαμία

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός: Οι νέοι του πήραν το UEFA Youth League με «τριάρα» στη Μίλαν

Έγραψαν Ιστορία οι νέοι του Ολυμπιακού – Στον τελικό του Youth League

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr