Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euro 2016: Δεν εντυπωσίασε η Γερμανία, αλλά νίκησε με 2-0 την Ουκρανία

Euro 2016: Δεν εντυπωσίασε η Γερμανία, αλλά νίκησε με 2-0 την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euro 2016, Γερμανία, Ουκρανία, Ποδόσφαιρο,

Δεν εντυπωσίασε, αντιθέτως λαχτάρησε πολλές φορές από τους Ουκρανούς στο α’ ημίχρονο, αλλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, άλλαξε πρόσωπο στο β’ μέρος και έκανε νικηφόρο ποδαρικό επικρατώντας 2-0.

Είδε το… Χάρο με τα μάτια της στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Γερμανία αφού σοβαρεύτηκε στο δεύτερο μέρος, ξεπέρασε τον κίνδυνο που κρύβει μια πρεμιέρα και με το γκολ των Μουστάφι (19’) και Σβάινσταϊγκερ επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας, κάνοντας νικηφόρο ποδαρικό στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ μπορεί να προηγήθηκε με το γκολ του κεντρικού αμυντικού της Βαλένθια, αλλά στην πραγματικότητα το 1-0 την κολακεύει, αφού οι Ουκρανοί ήταν πολύ καλύτεροι στη διάρκεια του α’ 45λέπτου, χάνοντας τουλάχιστον δύο-τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα με κορυφαία τη στιγμή που ο Μπόατενγκ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή της εστίας του Νόιερ.

Στο β’ ημίχρονο οι Γερμανοί ουσιαστικά αφυπνίστηκαν από την εμφάνιση της Ουκρανίας, έφεραν το ματς στα μέτρα τους, κινδύνευσαν ελάχιστα και σαν κερασάκι στην… τούρτα διαμόρφωσαν το 2-0 με γκολ του Σβάινσταϊγκερ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Οζίλ.

Το καλύτερο από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών πρώτο ημίχρονο του Euro ήταν αυτό ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουκρανία, γεγονός που πρέπει να πιστωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στο αουτσάιντερ της αναμέτρησης, καθώς η ομάδα του Φομένκο δεν φοβήθηκε στιγμή τους παγκόσμιους πρωταθλητές, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ.

Μόλις στο 4’ ο Κονοπλιάνκα έστειλε μια προειδοποιητικό βολή προς την εστία των Γερμανών, αλλά ο Μανουέλ Νόιερ υπενθύμισε σε όλους γιατί θεωρείται ο καλύτερος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Η Γερμανία ήταν φανερά έξω από τα νερά της, χωρίς να έχει ιδιαίτερη φαντασία στη μεσοεπιθετική της γραμμή και μόνο ο Κρόος αποτελούσε την «όαση» για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ. Από τα πόδια του χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης προήλθε ουσιαστικά και το προβάδισμα για τους Γερμανούς, καθώς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, βρήκε τον Μουστάφι στην κίνηση, που με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πιατόφ.

Στο 27’ η Ουκρανία μέσω ενός κόρνερ από τα πολλά (7), που κέρδισε στο πρώτο μέρος, έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Κατσερίντι νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Νόιερ, ενώ στο 37’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Φομένκο, αφού ο Κονοπλιάνκα γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Μπόατενγκ στην προσπάθειά του να απομακρύνει παραλίγο να μπει μαζί της στα δίχτυα, αλλά τελικά κατάφερε να τη διώξει πάνω στη γραμμή.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία στη διάρκεια του α’ 45λέπτου, έχασε μόνο μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 29’ με τον Κεντίρα που υποδέχθηκε άψογα την τριαντάρα μπαλιά του Κρόος, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Πιατόφ.

Στο β’ μέρος ήταν σχεδόν απίθανο να διατηρηθεί ο ρυθμός του α’ ημιχρόνου, καθώς οι Γερμανοί με λιγότερο… μπλαζέ ύφος, αντιμετώπισαν με μεγαλύτερη προσοχή την επιθετικότητα των Ουκρανών και έτσι έριξαν το τέμπο του ματς.

Στο δημιουργικό κομμάτι, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ δεν άλλαξε πολλά πράγματα, παρά μόνο βλέποντας την αδυναμία των παικτών του να πατήσουν περιοχή ειδικά με την παρουσία του Γκέτσε στην κορυφή της επίθεσης, δόθηκε ξεκάθαρη οδηγία σε Κρόος και Κεντίρα να δοκιμάσουν σουτ εκτός περιοχής, όπως έγινε στο 52’ και στο 61’, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι Ουκρανοί, φυσικά, δεν είχαν τους ίδιους ελεύθερους χώρους για να δράσουν, με τα μπακ της Γερμανίας (Χέβεντες, Έκτορ) να μένουν λίγο πιο πίσω για να ελέγχουν με μεγαλύτερη συνέπεια τους Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο.

Τη μοναδική στιγμή που κατάφεραν να απειλήσουν ήταν στο 57’, με δράστη τον Ρακίτσκι, που εκτέλεσε με πολλή δύναμη το φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά ήταν ο Νόιερ και πάλι στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή.

Γερμανία (4-2-3-1, Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ – Έκτορ, Μουστάφι, Μπόατενγκ, Χέβεντες – Κεντίρα, Κροος – Ντράξλερ, Οζίλ, Μίλερ – Γκέτσε

Ουκρανία (4-2-3-1, Μικχαΐλοφ Φομένκο): Πιάτοφ – Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Κατσερίντι, Φεντέτσκι – Στεπανένκο, Σιντόρτσουκ – Κονοπλιάνκα, Κοβαλένκο, Γιαρμολένκο – Ζοζούλια

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr