Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Κοντονή: Δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν…

Βόμβα Κοντονή: Δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Superleague, δέκα μόλις μέρες πριν την έναρξή του. Με επιστολή του προς την FIFA ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής καταφέρεται κατά της διοίκησης της ΕΠΟ και υπογραμμίζει ότι αν δεν οριστεί προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, οποιασδήποτε κατηγορίας, στην Ελλάδα!

Η επιστολή

“Κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνομαι απευθείας στην ΦΙΦΑ, δεδομένου ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να διακόψει κάθε επαφή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την τελευταία πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση της να «αναδιαρθρώσει» μονομερώς και απρόκλητα τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων της, παραβιάζοντας κατάφορα υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, και την από 04.08.2016 απαντητική επιστολή μη συμμόρφωσης της ΕΠΟ.

Πρόκειται για πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, η οποία αντικατοπτρίζει με σαφήνεια την προσέγγιση της ΕΠΟ στο μείζον θέμα της απονομής Δικαιοσύνης και της ισονομίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται, ακόμα, για ωμή συστημική παρέμβαση επί τακτικών δικαστών (!), οι οποίοι απροκάλυπτα διαχωρίζονται σε «αρεστούς» και μη και εν τέλει μετατρέπονται από ανεξάρτητα δικαιοδοτικά όργανα σε διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΠΟ!!!!

Είναι σαφές ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας, με αυτό τον τρόπο, επιχειρεί αφενός να διαιωνίσει τις πελατειακές της σχέσεις με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά κέντρα και αφετέρου να εκφοβίσει κάθε ευσυνείδητο δικαστή στην άσκηση των καθηκόντων του.

Και όλα αυτά σε μια εποχή που σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, μόλις έναν χρόνο μετά την καθιέρωσή τους με το Ν.4326/15, πλέκει το εγκώμιό τους για την εξαιρετική άσκηση των καθηκόντων τους και την επιβολή της ισονομίας στο ποδόσφαιρο, μη λαμβάνοντας υπόψη μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά τηρώντας στο ακέραιο το Νόμο.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο η επιστολή-κόλαφος του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα, την οποία και σας κοινοποιώ, και η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση της ΕΠΟ και τους φερόμενους ως νομικούς ισχυρισμούς της, οι οποίοι αγγίζουν το όριο της γελοιότητας.

Το περιεχόμενο της επιστολής με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και αποτελεί επιβεβαίωση των απόψεων που είχα εκφράσει τον Μάιο του 2015, στους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και στους νομικούς τους συμπαραστάτες. Αποτελεί δε πλέον το νομικό οδηγό για τις περεταίρω νομοθετικές πρωτοβουλίες μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Επιθυμώ να σας γνωρίσω ότι η Λειτουργική Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατεύεται από πλέγμα Νόμων και Διατάξεων στην Ελλάδα.

Πράξεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν συνειδητά και κατά συρροή το νομικό πλαίσιο που διέπει όλους τους Έλληνες πολίτες και τα νομικά πρόσωπα είναι απαράδεκτες και η Κυβέρνηση θα αντιδράσει μέχρι τέλους.

Η δε συμπεριφορά της ΕΠΟ επιβεβαιώνει την διαχρονική άποψη των προϊσταμένων του Αθλητισμού στην χώρα, βάσει της οποίας ΜΟΝΟΝ η νομοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων μπορεί να προασπίσει το ποδόσφαιρο και την κοινωνία από τα νοσηρά φαινόμενα του σημερινού τρόπου διοίκησης του Ελληνική Ποδοσφαίρου.

Κατόπιν αυτών σας γνωστοποιώ ότι στην περίπτωση που η διοίκηση της ΕΠΟ δεν αποκαταστήσει πάραυτα τη νομιμότητα των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων κι επιτροπών της, και δεν δεσμευθεί ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με θέματα απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, η Ελληνική Κυβέρνηση:

1. Διακόπτει οριστικά κάθε επαφή και επικοινωνία με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ.
2. Σας καλεί όπως ενεργοποιήσετε την διάταξη του καταστατικού της ΦΙΦΑ, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και σε αδιάβλητες εκλογές στην ΕΠΟ.
3. Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων, η Κυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που κρίνει αναγκαίες.
4. Υπό τις παρούσες συνθήκες κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσει και να διεξαχθεί στην Ελλάδα μέχρι την τελική εκκαθάριση της παρούσας κατάστασης.

Καθεστώς ανομίας, συστηματικής παραβίασης του νομικού πλαισίου της χώρας και δημιουργίας συνθηκών πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής και βίας, δια μέσω του ποδοσφαίρου, δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτά ή να αποτελέσουν αντικείμενο περεταίρω συζήτησης.

Σας εκφράζω δε και την προσωπική μου ενόχληση διότι όλα αυτά ακολούθησαν προσωπική μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη, κατόπιν δικής σας διαμεσολάβησης, στις 21 Ιουλίου 2016, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν εφεξής μονομερείς ενέργειες που θα δυναμιτίσουν το κλίμα και την κοινωνική ειρήνη, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων και των εκλογών στην ομοσπονδία.

Σε αντίθεση με όλα αυτά, την επομένη της αναχώρησής μου στο Ρίο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΠΟ προχώρησε στην «αναδιάρθρωση» των πειθαρχικών της οργάνων, κρατώντας μάλιστα μυστική την παρέμβαση αυτή ακόμα και από το Συμβούλιο Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, εκτιμώντας προφανώς ότι η απουσία μου στο εξωτερικό θα την βοηθήσει να υλοποιήσει ανελέγκτως τις παρανομίες που από καιρό σχεδίαζε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr