Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τερμάτισε ο Γκιρτζίκης: Είμαι πολιτικά διωκώμενος

Το τερμάτισε ο Γκιρτζίκης: Είμαι πολιτικά διωκώμενος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός ελέγχου και πραγματικότητας ο αρνούμενος να παραιτηθεί από την ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης εξαπέλυσε επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων και της πολιτικής ηγεσίας, ισχυριζόμενος πως είναι «πολιτικά και δημοσιογραφικά διωκόμενος».

Τις δικαιολογίες για τις οποίους ανέβαλε τη χθεσινή συνάντηση με τη FIFA και τους εκπρσώπους των ομάδων της Super League, επιχείρησε να παρουσιάσει ο πρόεδρος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αφού ισχυρίστηκε πως η απόφασή του ήταν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να μη βγουν προς τα έξω άσχημες εικόνες από τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν μέσα στην αίθουσα, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται λέγοντας ξανά ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκιρτζίκης

Για τα όσα του καταμαρτυρούνται: «Η έκφραση κόκκινο πανί είναι πολύ μικρή για να περιγράψει αυτό που γίνεται. Ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφτεί κανείς, το κάνουν κάποιοι μεμονωμένοι εναντίον μου. Ξέρουν ότι αυτό που κάνουν είναι πολύ άδικο. Γράφουν στα σάιτ και λένε στις εκπομπές, ακόμα και στην κρατική τηλεόραση μας επιτίθενται.

Θα περίμενα από ελεύθερους δημοσιογράφους να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως είναι. Εγώ αντέχω την κριτική και θα συνεχίσω να την αντέχω. Είμαι 43 χρόνια στο ποδόσφαιρο, και τους 19 μήνες δέχομαι όλες αυτές τις επιθέσεις. Πληρώνω όσα έχουν γίνει τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και αυτή είναι μια πίκρα που τη βγάζω».

Για την υποχώρηση στο θέμα των δικαστών: «Για το καλό του ποδοσφαίρου και με την υπόδειξη της FIFA, το κάναμε. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να το κάνουμε. Πρέπει όμως να ακουστούν αλήθειες. Στην επιτροπή δεοντολογίας μετατέθηκαν δικαστές για να συμπληρώσουν το όργανο που αποφασίζει στη Football League, την πειθαρχική επιτροπή. Εκεί είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από τον κ. Καλογιάννη, παραστάσεις στο Δ.Σ. να κάνουμε αλλαγή. Τότε είπαμε ότι μεσούσης της περιόδου δεν γίνεται να κάνουμε αλλαγή. Αφού τελείωσε η σεζόν είχαμε και έγγραφο να την κάνουμε αυτή την αλλαγή. Από εκεί που ξεκίνησαν οι δικαστές, από την πειθαρχική, γύρισαν πίσω. Συνέβη μια εξ αυτών να είναι αρχαιότερη από την πρόεδρο. Έτσι, έγινε αυτός ο θόρυβος γιατί ανέλαβε εκείνη η πρόεδρος και όχι η προηγούμενη».

Για την κριτική που του έγινε και από την Ένωση Εισαγγελέων: «Δεν κρίνω την Ένωση Εισαγγελέων. Άλλο ότι προκάλεσε αντιδράσεις αυτό που έγινε και άλλο ότι κάναμε κάτι που πρέπει να κατακριθεί. Ήταν κάτι νομότυπο και όπως έπρεπε να γίνει. Δεν καταδείξατε, όμως, κι εσείς την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι οι νόμοι είναι νόμοι μέχρις ενός σημείου. Και αυτό θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια. Αν είναι έτσι, ο κάθε υπουργός να καταργεί τα πάντα. Αν είναι έτσι, εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο».

Για το αν φοβάται την επιτροπή δεοντολογίας: «Κατηγορηματικά όχι, σας το λέω να το ξέρετε».

Για την κάρτα υγείας: «Είναι μια υπόθεση που έπρεπε να επιβραβευτεί, αλλά κατηγορείται. Ήμουν ένα από τα μέλη του ΔΣ που είπαν ναι, όπως είπαν όλοι. Δεν είμαι ο ιθύνων νους. Είπα ένα ναι όπως όλοι οι άλλοι, με σκοπό να υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο. Για να βγουν έπειτα περίπου 180 ποδοσφαιριστές που δεν έπρεπε να παίζουν γιατί κινδύνευε η ζωή τους».

Για το πώς θα κινηθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του από ‘δω και πέρα: «Θα εξαντλήσουμε τα ένδικα μέσα και θα δείτε πώς θα καταλήξει η υπόθεση. Δεν θέλω να αναλύσω το πώς. Όταν θα έρθει η στιγμή που εξαντλείται το περιθώριο του χρόνου για να βγάλει διαπιστωτική πράξη ο ΓΓΑ, είμαστε υπεύθυνα άτομα και ξέρουμε πώς θα χειριστούμε το θέμα. Βήμα-βήμα κάνουμε αυτά που πρέπει».

Για το αν του συστήθηκε από τις διεθνείς αρχές να παραιτηθεί: «Όχι, είναι πολύ αστείο να ακούγεται αυτό. Με ρώτησε κάποιος και του είπα ότι εδώ γελάμε. Αν λέγεται κάτι τέτοιο, αδικούμε τη FIFA και την UEFA. Όταν μιλάμε για τις υπερκείμενες αρχές, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί».

Για τον λόγο που ανέβαλε τη συνάντηση των ΠΑΕ με FIFA και UEFA: «Μέχρι και τις 11 το βράδυ που ήμουν μαζί τους ήταν όλα καλά. Είχαμε συνεννοηθεί για να γίνει η συνάντηση. Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα δέχθηκα τρομακτικές πληροφορίες. Επιβεβαίωσα και το πρωί ότι αυτή η συνάντηση θα είχε ένα τέλος μια εικόνα που δεν θα την ήθελε κανείς μας. Προκειμένου να μην αφήσω να γίνει πεδίο μάχης η συνάντηση, είπα στον κ. Κουτσοκούμνη τι πληροφορίες έχω για κάτι που θα ήταν ντροπή για τη χώρα μας. Ήταν κάτι δεδομένο πως θα συμβεί.

Του είπα ότι δεν συμφωνώ να γίνει η συνάντηση, αλλά αν θέλετε εσείς μπορείτε να πάτε. Έτσι ματαιώθηκε. Λυπάμαι που έγινε αυτό, αλλά έπρεπε να προστατευτεί η ηρεμία. Αν δεν σας πείθω, το λέω ωμά, δεν με ενδιαφέρει. Πληροφορηθήκατε τι είπε ο κ. Σφακιανάκης χθες στο ΔΣ; Τους είπα τι είπε ο κ. Σφακιανάκης στο ΔΣ, αλλά κανείς δεν είχε την παλικαριά να τα βγάλει. Αν δεν σας πείθω εγώ, σας παραπέμπω σε αυτά που είπε ο κ. Σφακιανάκης χθες στο ΔΣ».

Για το ενδεχόμενο να οριστεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ: «Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι των συναδέλφων σας. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δεν έχουν καμία σκέψη. Εξάλλου για ποιο λόγο να ορίσουν προσωρινή διοίκηση; Κάποιοι έφτασαν να στείλουν και εξώδικα ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο ΔΣ δεν είναι νομότυπες. Είναι καθόλα νομότυπες, όπως και όλες οι αποφάσεις που θα παίρνονται μέχρι την εκλογή νέου ΔΣ. Αν παραιτηθούν σύμβουλοι λόγω της απειλής της απόφασης του ΓΓΑ, τότε το ΔΣ μπορεί να συνεχίσει να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις. Πάντοτε οι νομικοί προβλέπουν. Το καταστατικό λέει ότι αν κάποιοι παραιτηθούν για να δημιουργήσουν πρόβλημα, ακόμα και με τρεις συμβούλους λειτουργεί το ΔΣ που κάνει τις εκλογές. Τα κάνουμε όλα νομότυπα και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

Για τη στάση Κοντονή απέναντί του και τι πρέπει να γίνει με το πρωτάθλημα: «Είμαι πολιτικά διωκόμενος, όχι μόνο δημοσιογραφικά. Αν ο κ. υπουργός θέλει να το πει και ευθαρσώς, ας το κάνει. Κι εγώ και οι συνάδελφοί μου είμαστε υπεύθυνα άτομα. Έχουμε και λογική και υπευθυνότητα και ξέρουμε τι θα κάνουμε. Το πρωτάθλημα έπρεπε χθες να ανακοινωθεί από τον υπουργό ότι ξεκινάει. Έχουμε εκλογές την 1η Οκτωβρίου, θα βγει μια νέα διοίκηση, είτε είμαι εγώ υποψήφιος, είτε όχι. Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι που θα συνεχίσουν. Οι τελευταίες λέξεις που έχει πει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ είναι να άρει ο υπουργός την απαγόρευση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως έχει δεσμευτεί. Άρα, μέχρι την Παρασκευή πρέπει να το κάνει».

Για το θέμα των πινάκων διαιτησίας: «Θα βγει μια νέα διοίκηση στη Σούπερ Λίγκα, που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει παρά να πει στον κ. Σαραϊδάρη να συναποφασίσουν με τον κ. Γκρούτση ποιο θα είναι το όνομα από τη λίστα των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας. Αν δεν συμφωνήσουν (γιατί η λύση Καλύβα τορπιλίστηκε) τότε θα γίνει κλήρωση και μπαίνει όποιος κληρωθεί. Αν κάποιοι θέλουν να συντηρούν αυτή την κατάσταση για λόγους σκοπιμότητας, τους αφήνω στην κρίση σας».

Για την πορεία του στο ποδόσφαιρο: «Έτσι που βάλλομαι και είμαι κόκκινο πανί, δεν θα μου έφτανε το 24ωρο να ασχολούμαι με αυτά που λέγονται. Αν έχουν συνείδηση αυτοί που το κάνανε, δεν ξέρω αν θα κοιμούνται. Εγώ όταν θα φύγω, θα ξέρω ότι υπηρέτησα πιστά και τίμια το ποδόσφαιρο. Στα 43 χρόνια που ήμουν ταμίας, σε μια τόσο υπεύθυνη θέση, γιατί δεν είπε κανείς τίποτα; Ο κ. Υπουργός, όσες φορές έχω πάει, μου έχει πει ότι με έχουν ψάξει από παντού. Ξέρουν το ποιόν μου. Αν είχαν κάτι εναντίον μου, δεν θα το είχαν βγάλει; Είναι προς τιμήν τους ότι παραδέχονται πως δεν έχουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Ο Μαυρομμάτης και η σύζυγός του υποβλήθηκαν σε τραχειοστομία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Καλαποθαράκος

Ο Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές – Τον ανακοίνωσε η Μάγδα Τσέγκου

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Εξαιρετικά κρίσιμο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr