Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων ο Καραλής στο επί κοντώ

Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων ο Καραλής στο επί κοντώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρκετές συγκινήσεις επιφύλασσε 2η η ημέρα των αγώνων του 32ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, αφού είχαμε την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία U20, Πανελληνίων ρεκόρ αλλά και επίτευξη τριών ακόμη ορίων συμμετοχής στο παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ (1-4/3). Πρωταθλητής Ελλάδας στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 50β και στις γυναίκες ο ΓΣ Κηφισιάς με 58β.

Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με 5.78μ, στην πρώτη προσπάθειά του. Ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά υπερέβη τα 5.71μ καταρρίπτοντας την δική του περσινή κορυφαία επίδοση εφήβων στην Ελλάδα (5.70μ) και στη συνέχεια τα 5.78μ.

Ακολούθησαν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 5.86μ για να σημειώσει και Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών, αλλά έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει. Το προηγούμενο παγκόσμιο εφήβων ήταν του Σουηδού Αρμάντ Ντουπλάντις με 5.75μ από τις 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Νέα Υόρκη. Φυσικά ο Καραλής έπιασε και το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ.

Παράλληλα η επίδοση αυτή αποτελεί απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς βελτιώνει και το 5.75μ του Κώστα Φιλιππίδη στον ανοιχτό στίβο. Ο 19χρονος άλτης θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του την Τρίτη (13/2) στο μίτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

«Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο”, είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: “Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε», είπε ο Καραλής μετά τον αγώνα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Χάλκινος» ο Καραλής στη Γλασκώβη – «Πέταξε» στα 5,85 μέτρα

Ασημένια η Στεφανίδη – «Αισθάνομαι σαν ένα νέο ξεκίνημα»

Χρυσές επιτυχίες για τους ΟΠΑΠ Champions Χρήστου, Τριβυζά και Δόση

Έξαλλος ο Γιανακόπουλος έστειλε επιστολή στον Μητσοτάκη – Τι ζητά

Τι απάντησε η Στεφανίδη σε ειρωνικό σχόλιο για τις θυσίες τoυ πρωταθλητισμού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr