Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο Έλληνας που κέρδισε στο Mαραθώνιο του Βόρειου Πόλου (βίντεο)

Ποιος είναι ο Έλληνας που κέρδισε στο Mαραθώνιο του Βόρειου Πόλου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ντυμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με ένα στρώμα πάγου στο πρόσωπό του αλλά με την ελληνική σημαία στο χέρι, ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος γονάτισε μόλις πέρασε τον τερματισμό αφού έγινε ο πρώτος Ελληνας που κέρδισε στον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου.

Ο Παπαθανασόπουλος κατάφερε να ξεπεράσει τις σκληρές συνθήκες (ο αγώνας έγινε στους -33 βαθμούς Κελσίου) αλλά και τους 36 αντιπάλους του, για να τερματίσει σε 4ωρες, 34 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

«Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε, είμαι Ελληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα.

»Είναι σαν ένας Εσκιμώος να τρέχει σε κούρσα στην έρημο!», δήλωσε στο Reuters ο νικητής του πιο κρύου μαραθωνίου στον κόσμο, στο βορειότερο σημείο του πλανήτη, μετά τον τερματισμό του.

Ο μεγάλος νικητής μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά στους συγκεκριμένους αγώνες μεγάλων αποστάσεων είναι ένας από τους κορυφαίους.

Δείτε βίντεο:

Ποιος είναι ο Παπαθανασόπουλος

Εδώ και μια δεκαετία ζει μόνιμα στην Αγγλία καθώς είναι Χειρουργός-Ορθοπαιδικός με εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική και εργάζεται στο Tameside General Hospital, αλλά παρά την απαιτητική του εργασία βρίσκει πάντα χρόνο για να τρέχει καθώς όπως έχει δηλώσει «η ζωή μου είναι συνυφασμένη με το τρέξιμο».

Ο Παπαθανασόπουλος, απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, έχει τρέξει στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, συμμετέχοντας στους πιο απαιτητικούς αγώνες…

Κι αφού δοκίμασε τις αντοχές τους στις ερήμους Σαχάρα, Atacama, στην Παταγονία, το Χονγκ Κονγκ και το Μπουτάν, την Κοιλάδα του Θανάτου και ότι άλλο εξωτικό μέρος μπορεί να φανταστεί κανείς, τώρα υλοποίησε και το όνειρο του να… κατακτήσει και τον Βόρειο Πόλο!

Κι αυτή η συμμετοχή (που συνδυάστηκε με την πρωτιά) τον έφερε ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση του μεγάλου προσωπικού στοιχήματος που έχει βάλει αυτός ο απίθανος Έλληνας.

Ποιο είναι αυτό; Όπως το έχει ονομάσει ο ίδιος: «7 Continents – 7 Deserts».

Ο Παπαθανασόπουλος λοιπόν θέλει να μπορέσει να τρέξει σε έναν μαραθώνιο ή υπερμαραθώνιο και στις 7 ηπείρους του πλανήτη μας, συμπεριλαμβάνοντας τις ομορφότερες ερήμους.

Μετά και την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Βορείου Πόλου, πλέον του απομέμένει η Ωκεανία και η έρημος του Γκόμπι, αφού ήδη έχει αγωνιστεί σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική), έχει τρέξει στις ερήμους Σαχάρα, Ατακάμα, Ναμίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τα email

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr