Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πέταξε» για play off o ΠΑΟΚ: 0-0 στην Μόσχα απέναντι στη Σπαρτάκ

«Πέταξε» για play off o ΠΑΟΚ: 0-0 στην Μόσχα απέναντι στη Σπαρτάκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο, Σπάρτακ Μόσχας,

Παρουσία στα πλέι οφ του Champions League θα έχει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» αναδείχτηκε απόψε ισόπαλος, με 0-0, στη Μόσχα, με τη Σπαρτάκ, στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την επική ανατροπή και τη νίκη του με 3-2, την περασμένη εβδομάδα στην Τούμπα, του έδωσε το ποθητό εισιτήριο πρόκρισης.

Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν από το 33′ με αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής, από τους γηπεδούχους, του Λουίζ Αντριάνο.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να μην πέτυχαν γκολ, όπως το κάνουν ανελλιπώς σε υποχρεώσεις τους, επίσημες και φιλικές, από τον περασμένο Νοέμβριο, πέτυχαν, όμως, τον στόχο τους, επιστρατεύοντας το μυαλό και την εμπειρία τους.

Ισορροπημένο το μισάωρο της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει σταδιακά έδαφος στον αγωνιστικό χώρο, μετά τα πρώτα λεπτά, να αμύνεται αποτελεσματικά και να απειλεί με αντεπιθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 23′ ο «Δικέφαλος» χρεώθηκε με μόλις ένα φάουλ και ήταν αυτός που δημιούργησε πρώτος τις ουσιαστικότερες προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.

Στο 10′, ειδικότερα, ο Πρίγιοβιτς «έπιασε» μακρινό σουτ, σε κίνηση, ο Μαξιμένκο μπλόκαρε, όπως έπραξε ο τερματοφύλακας της Σπαρτάκ και στο 15′, μετά από κεφαλιά του Μάτος.

Στο 26′ οι Ρώσοι βρήκαν δοκάρι, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Φερνάντο, με το κεφάλι του Κάνιας να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας. Φάση που έδωσε το έναυσμα στους γηπεδούχους να αρχίσουν να πιέζουν περισσότερο τους «ασπρόμαυρους».

Ο… αέρας, ωστόσο, για τη Σπαρτάκ κόπηκε, άμεσα. Στο 33′ ο Κρέσπο έπεσε στο έδαφος, μετά από αγκωνιά του Λουίζ Αντριάνο.

Ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ έδειξε τα… πειστήρια της δράσης του αντιπάλου του στον διαιτητή, ο οποίος και απέβαλε, με κόκκινη κάρτα, τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Ο τελευταίος έφυγε φανερά εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση, στην πορεία, προκειμένου να αποκαταστήσουν αριθμητική ισορροπία για τις ομάδες.

Αποδεικτικό της πρόθεσής τους αποτέλεσε το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο 35′, μετά από φάουλ που κέρδισε ο Ελ Καντουρί, με τους ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές, να βρίσκονται σε ολιγόλεπτη μικροσύρραξη.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος επιθετικός ήταν άστοχος, από κοντά στη μικρή περιοχή, με κεφαλιά (η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

Δραστήριες αμφότερες οι ομάδες, στις δύο εστίες, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να χάνει απίστευτη, τριπλή, ευκαιρία, για να σκοράρει στο 54′.

Ηταν η φάση διαρκείας μπροστά στον Μαξιμένκο, αρχικά ο Πέλκας, μετά ο Πρίγιοβιτς και ελάχιστα αργότερα ο Ουάρντα, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Δυο «βολίδες» του Πέλκα, στο 66′ και στο 68′, εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Μαξιμένκο. Στο 69′ η Σπαρτάκ, με αντεπίθεση, έχασε ευκαιρία με τον Ζε Λουίς (άουτ), με τον Ζόμπνικ αργότερα (71′, 76′), να μη βρίσκει, επίσης, στόχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της μάχης, οι Ρώσοι πίεσαν περισσότερο, δεν μπόρεσαν, εντούτοις, να παραβιάσουν τα καρέ του Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ, να χάνει ευκαιρία για γκολ, στο 85′, με τον Λημνιό

*Με μισή ώρα καθυστέρηση έφτασε η αποστολή του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, λόγω κυκλοφοριακής κίνησης στους δρόμους της Μόσχας.

*Ο Ιβάν Σαββίδης υποδέχτηκε, αγκαλιάζοντας τον καθένα χωριστά, παίκτες και τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, στην άφιξη της ομάδας στην Atkritie Arena.

Ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου» παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση, αγοράζοντας, μάλιστα, εισιτήριο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, πριν το ματς, καθώς η θέση που είχε εξασφαλισμένη από τους ιθύνοντες της Σπαρτάκ, δεν τον ικανοποίησε.

*Θεατής του αγώνα, από τις κερκίδες του γηπέδου και ο τεχνικός της εθνικής Τουρκίας και πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

* Διάσπαρτοι στο γήπεδο οι λίγοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι

Κίτρινες: Φερνάντο, Τζίκια, Ζόμπνιν /Μάτος, Πασχαλάκης, Ελ Καντουρί

Κόκκινες: Λουίζ Αντριάνο

Διαιτητής: Ρούντι Μπουκέ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Τζικία, Κομπάροφ (76′ Μελγχαρέχο), Γκλουσάκοφ, Φερνάντο (63′ Σαμέντοφ), Ζόμπνιν, Τασάεφ (46′ Ζε Λουίς), Λουίζ Αντριάνο, Πρόμες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (65′ Χατσερίδης), Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (79′ Σάκχοφ), Ελ Καντουρί (46′ Ουάρντα), Λημνιός, Πρίγιοβιτς

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr