Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα παγκοσμίως που αγοράστηκε με κρυπτονομίσματα

Ποια είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα παγκοσμίως που αγοράστηκε με κρυπτονομίσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bitcoin, Ιταλία, Ποδόσφαιρο,

Και όμως έγινε και αυτό αφού ποδοσφαιρική ομάδα έγινε η πρώτη παγκοσμίως που αποκτήθηκε με κρυπτονομίσματα. Πρόκειται για την ιταλική ομάδα Ρίμινι 1912 που αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η εταιρεία Quantocoin, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain, κατέχει πλέον το 25% της ομάδας. Η εταιρεία με έδρα το Γιβραλτάρ πραγματοποίησε την εξαγορά με το ίδιο όνομα.

Σύμφωνα με τον Πάμπλο Ντάνα, συνεργάτη της Quantocoin, που μίλησε στο Forbes, η εξαγορά της ομάδας θα είναι η πρώτη από τις πολλές που επιθυμεί να κάνει η εταιρεία στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου.

Πιστεύει, μάλιστα, ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε ένα άθλημα, το οποίο έχει συγκλονιστεί από πολλά σκάνδαλα υψηλού προφίλ που περιλαμβάνουν μετρητά, όπως η κατηγορία ότι το Κατάρ αγόρασε ψήφους για να φιλοξενήσει τελικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Το αποκλειστικό σύστημα πληρωμών Quantocoin καταγράφει κάθε περίπτωση όταν πραγματοποιείται πληρωμή μέσω ενός συστήματος αυτόνομων, αδιάβλητων και συνεχώς ενημερωμένων κόμβων. Ως εκ τούτου, τα χρήματα που καταβάλλονται μεταξύ των ποδοσφαιρικών αξιωματούχων, των παικτών και των μάνατζερς μπορούν να παρακολουθούνται συνεχώς, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν θα πληρώνονται μίζες ή δωροδοκίες.

«Εργαζόμαστε ακριβώς πάνω στις ιδέες που θέλει να εφαρμόσει η UEFA», εξηγεί ο Ντάνα. «Αυτή είναι η διαφάνεια στο ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να μειώσουμε τη διαφθορά μέσω της πλατφόρμας Quantocoin».

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου – ιδίως στην Ευρώπη – σίγουρα υιοθετεί όλο και περισσότερο τη λογική της χρήσης των κρυπτονομισμάτων.

Ενώ η UEFA δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά, η χρήση ψηφιακών νομισμάτων εντάσσεται στις νέες πρωτοβουλίες του οργανισμού για τον περιορισμό της διαφθοράς, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, η UEFA αποκάλυψε ότι την επόμενη σεζόν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα πρέπει να εκδώσουν πληροφορίες για το τι ξοδεύουν στους παίκτες, τους μισθούς και τα τέλη στους μάνατζερς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΕΚ: Κέρδισε έδαφος για το πρωτάθλημα – Υπέταξε τον Παναθηναϊκό 3-0

Ολυμπιακός: Δυσκολεύει η υπόθεση τίτλος – Άφησε βαθμούς στο «Βικελίδης» 1-1 με τον Άρη

ΠΑΟΚ: Επώδυνη ισοπαλία (1-1) στη Λαμία

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός: Οι νέοι του πήραν το UEFA Youth League με «τριάρα» στη Μίλαν

Έγραψαν Ιστορία οι νέοι του Ολυμπιακού – Στον τελικό του Youth League

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr