Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας που δείπνησε μαζί με Ερντογάν και Τσίπρα

Τι είπε ο μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας που δείπνησε μαζί με Ερντογάν και Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο μοναδικός αθλητής που παρευρέθη, μετά από πρόσκληση, στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Κώστας Σλούκας, κάνοντας και αποκαλύψεις.

Ο έλληνας διεθνής γκαρντ της Φενερμπαχτσέ, μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), από την Κωνσταντινούπολη, για την «τιμή να είμαι παρών σε μία τόσο ιστορική στιγμή», τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και τη σημασία που δίνει στο ρόλο του ως πρεσβευτής της Ελλάδας.

«Εμείς οι άνθρωποι του εξωτερικού που έχουμε δύναμη να ακούγεται η φωνή μας, πρέπει να ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας για το καλό της πατρίδας», είναι το μήνυμά του.

Ο ηγέτης της Φενερμπαχτσέ, Κώστας Σλούκας, μίλησε και για την αγάπη που του δείχνουν επί τέσσερα χρόνια οι φίλαθλοι της τουρκικής ομάδας:

«Δεν έχω νιώσει τα τέσσερα χρόνια που είμαι εδώ καμία έχθρα από την πλευρά των Τούρκων φιλάθλων. Ίσα-ίσα με έχουν αγκαλιάσει, με έχουν αγαπήσει και με έχουν στηρίξει.

»Είμαι κι εγώ άτομο που δεν προκαλώ γενικότερα και φυσικά σέβομαι τη δική τους κουλτούρα και τα δικά τους «πιστεύω».

»Κι εκείνοι από την πλευρά τους σέβονται τη δική μου κουλτούρα, τα δικά μου «πιστεύω» και ιδεώδη. Υπάρχει μία τέτοιου είδους σχέση και πραγματικά χαίρομαι γι΄ αυτό».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

-Το βράδυ της Τρίτης (6/2) ήσουν προσκεκλημένος στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Θα μας μεταφέρεις το κλίμα;

«Κατ’ αρχάς είναι πολύ μεγάλη τιμή που με προσκαλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, ως οικοδεσπότης, στο δείπνο και να είμαι παρών σε μία τόσο ιστορική στιγμή. Από εκεί και πέρα, το κλίμα ήταν αρκετά καλό μπορώ να πω, όλα τηρήθηκαν βάσει πρωτοκόλλου, ακόμη και το σέρβις στο δείπνο. Γενικότερα υπήρχε ένα θετικό, καλό κλίμα».

-Ήσουν ο μόνος αθλητής σε αυτό το δείπνο;

«Ναι ήμουν ο μόνος αθλητής γιατί απ’ όσο γνωρίζετε τα τελευταία τέσσερα χρόνια είμαι εδώ, αγωνίζομαι στη Φενερμπαχτσέ και η πρόσκλησή μου σε αυτό το δείπνο έγινε ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό και κυρίως στην Τουρκία. Αυτός ήταν ο λόγος που βρισκόμουν εκεί».

Και μιας και ανέφερες τη Φενερμπαχτσέ, οι φίλαθλοι της τουρκικής ομάδας σε έχουν αγκαλιάσει Κώστα. Έτσι δεν είναι;

«Ναι. Η αγάπη των Τούρκων φιλάθλων πραγματικά για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και ξεχωριστό. Προφανώς αναγνωρίζεται όχι μόνο η δική μου προσπάθεια, αλλά όλων των συμπαικτών μου στο γήπεδο και τα έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά, είναι κάτι αξιοζήλευτο και πολύ σημαντικό η σχέση που έχουν αναπτύξει οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ με τους φιλάθλους».

-Στο δείπνο, είχες την ευκαιρία να συνομιλήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;

«Ναι. Μιλήσαμε για λίγο. Με ρώτησε για τη ζωή μου εδώ, αν είμαι καλά. Δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο, τα κλασικά, γιατί προφανώς ήταν κουρασμένοι και οι δύο λόγω του βεβαρημένου προγράμματος που είχαν από την αρχή της ημέρας και της συζητήσης που είχαν».

Και με τον κύριο Ερντογάν μιλήσατε;

«Ναι. Και με τον κύριο Ερντογάν μιλήσαμε λίγο. Έχω ξαναβρεθεί με τον κύριο Ερντογάν, πριν δύο χρόνια, πάλι στο Παλάτι, όταν κατακτήσαμε τη Euroleague, με τη Φενερμπαχτσέ (2017)».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr