Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Europa League: Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2 – Στο Κίεβο θα παιχτεί η πρόκριση

Europa League: Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2 – Στο Κίεβο θα παιχτεί η πρόκριση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Europa League, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Ο Ολυμπιακός είχε δύο πρόσωπα στο πρώτο ματς με την Ντιναμό Κιέβου, «πλήρωσε» το κακό του δεύτερο ημίχρονο και αναδείχθηκε ισόπαλος, 2-2, με την Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκη, για τους «32» του Europa League.

Χάρη στο καλό του πρώτο 45λεπτο προηγήθηκε με 2-1 των Ουκρανών (9΄ Χασάν, 40΄ Ντίας), ωστόσο, η ομάδα του Χάτσκεβιτς βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, αρχικά με τον Μπουγιάλσκι στο 27΄ και στο 89΄ με τον Βέρμπιτς.

Πλέον, οι Ουκρανοί έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση, καθώς η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Κίεβο στις 21 Φεβρουαρίου.

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τούμπας παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Μεριά στα δεξιά πήρε την θέση του Τοροσίδη, ο Ντίας αντί του Χριστοδουλόπουλου, ο Χασάν στην θέση του Γκερέρο και ο Τσιμίκας στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Κούτρη.

Κι ενώ άλλαξαν αρκετά πρόσωπα η λογική στο παιχνίδι των Πειραιωτών δεν άλλαξε καθόλου.

Πίεση στην πρώτη μπάλα των Ουκρανών, ανάπτυξη από τον άξονα με τον Φορτούνη (δεν βρέθηκε στην καλύτερη του βραδιά), αλλά και από τα άκρα κυρίως από αριστερά με τον Τσιμίκα, που πήρε περισσότερες προσπάθειες από τον Μεριά.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα. Μόλις στο 9΄ προηγήθηκε με τον «κεραυνό» του Χασάν μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από πάσα που δέχθηκε από τον Φορτούνη.

Η πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στην άμυνα της Ντιναμό από τα πρώτα λεπτά λίγο έλλειψε να φέρει και το 2-0 στο 19΄, όταν από το λάθος γύρισμα του Κετζιόρα στον Μπόικο παρενεβλήθη ο Φορτούνης, ο οποίος ενώ πέρασε τον γκολκίπερ των Ουκρανών πλάσαρε σε άδεια εστία άουτ (η μπάλα βρήκε και το εξωτερικό μέρος του δοκαριού).

Ακολούθησε ένα σουτ του Ντίας έξω από την περιοχή που ανάγκασε τον Μπόικο σε δύσκολη επέμβαση και κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν.

Στο 27΄ ο Τσιμίκας δεν έβαλε το πόδι του στο γύρισμα του Κετζιόρα, η μπάλα έφτασε στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας όπου ο Μπουγιάλσκι εντελώς αμαρκάριστος έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Για κάποια λεπτά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε τη συνοχή του, αλλά κατάφερε να μπει στ΄ αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1. Σκορ που προήλθε από το τρομερό γκολ του Ζιλ Ντίας με βολέ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιφυλακτικός στο δεύτερο μέρος, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Ντιναμό να κερδίσουν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ουκρανοί απείλησαν στο 60΄ με τον Σαπαρένκο, που αστόχησε από καλή θέση στην περιοχή, ενώ λίγα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και πάλι όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σα.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έκανε φανταστική απόκρουση στο 70΄ σε σουτ του Τσιγκάνκοφ.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων και πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ήρθε στο 72΄, με τον Ποντένσε να βγαίνει απέναντι από τον Μπόικο, αλλά ήταν αρκετά πλάγια και το πλασέ του έφυγε άουτ.

Κι ενώ ο ρυθμός του ματς είχε πέσει αρκετά, στο 89΄ οι παίκτες της Ντιναμό βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν με τον Βέρμπιτς και, πλέον, σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη για να περάσει ή, ισοπαλία με 3-3 και πάνω…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Καμαρά, Φορτούνης (69΄ Νάτχο), Γκιλέρμε, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ντίας (86΄ Μασούρας), Ποντένσε (81΄ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Βέρμπιτς, Σεπέλιεφ, Σολ (83΄ Ρούσιν), Σαπαρένκο (83΄ Γκαρμάς), Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλσκι, Σαμπάνοφ, Κετζιόρα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr