Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» την ΑΕΚ 4-1 και «δένει» Champions League

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» την ΑΕΚ 4-1 και «δένει» Champions League
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Champions League, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Ένας εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο Ολυμπιακός, έφτασε σε εμφατική νίκη με 4-1 επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, καθώς ανέβασε τη διαφορά από την Ένωση στους 8 βαθμούς.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Πόνσε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τέσσερα γκολ στην επανάληψη, σκοράροντας με τους Καμαρά (50΄), Φορτούνη (72΄, 87΄) και Χασάν (83΄).

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο, ο (επιρρεπής) Βούκοβιτς έκανε αβίαστο λάθος βρίσκοντας τον Κλωναρίδη, εκείνος προχώρησε, σέντραρε από δεξιά και ο Σα ολοκλήρωσε την καταστροφική αμυντική αντίδραση της ομάδας του σε μια εύκολη φάση, καθώς απέτυχε να μαζέψει την μπάλα, με τον Πόνσε να σκοράρει ίσως το πιο εύκολο από τα 14 τέρματά του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Οι σοκαρισμένοι παίκτες του Μαρτίνς έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 18΄, όταν ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά και ο Ντίας ανενόχλητος, στην άστοχη έξοδο του Μπάρκα, έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά!

Στο 23΄ οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλη μεγάλη στιγμή: ο Χασάν έκλεψε την μπάλα από τον Τσόσιτς, μπήκε από δεξιά και πάσαρε στον Φορτούνη, αλλά η μπαλιά του ήταν λίγο πιο πίσω, με αποτέλεσμα η προσπάθεια του διεθνή μεσοεπιθετικού να καταλήξει πάνω από το δοκάρι!

Από εκεί και ύστερα ήταν η σειρά της Ένωσης να δείξει τα «δόντια» της και τον Σα να εξιλεώνεται εν μέρει για το σφάλμα του.

Στο 25΄ ο Άλεφ εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, η άμυνα των γηπεδούχων «ξανακοιμήθηκε», ο Μάνταλος βγήκε απέναντι στον Πορτογάλο, αλλά ο Σα τον νίκησε, ενώ στο επόμενο λεπτό απέκρουσε σε κόρνερ νέο σουτ του Μάνταλου, από σέντρα του Λιβάια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με δυο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη θέση του Ντίας και ο Τοροσίδης του Βούκοβιτς, με τον Μεριά να πηγαίνει στο πλάι του Σισέ.

Η διαφορά με τον «Τόρο» στη δεξιά πλευρά της άμυνας φάνηκε άμεσα στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, καθώς μέσα σε τρία λεπτά ο διεθνής «ερυθρόλευκος» πέρασε ισάριθμες σέντρες, σε μια «έκρηξη» των γηπεδούχων που απέφερε το 1-1 στο 50΄, με αριστερή «βολίδα» του Καμαρά εκτός περιοχής.

Με το ρυθμό να πέφτει λίγο μετά την «ερυθρόλευκη» αντίδραση, η επόμενη καλή στιγμή στο ντέρμπι ήρθε στο 65΄: ο Φορτούνης βρήκε με ωραία σέντρα τον Αιγύπτιο από δεξιά, αλλά εκείνος έβαλε άσχημα το κεφάλι και η μπάλα αντί να πάει προς την εστία έφυγε πλάγια!

Τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο, με την έκφραση του άτυχου διεθνή επιθετικού να δείχνει ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Στο 69΄ οι γηπεδούχοι φώναξαν στον Στίλερ για χέρι του Τσόσιτς σε κεφαλιά του Χασάν, ενώ στο 70΄ η κεφαλιά του Μεριά από το κόρνερ του Φορτούνη πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι.

Η επιθετικότητα που είχαν αναπτύξει εκ νέου οι Πειραιώτες ανταμείφθηκε στο 72ο λεπτό με ένα έξοχο γκολ του Φορτούνη, ο οποίος μετά το λάθος του Σιμόες πήρε την μπάλα, προχώρησε και με αριστερό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μπάρκα, για την ανατροπή της ομάδας του.

Αίφνης η ΑΕΚ κατέρρευσε, καθώς οι παίκτες του Χιμένεθ ανέβηκαν ψηλά, έδωσαν χώρους αλλά και την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να βρουν χώρους και να φτάσουν στο εμφατικό 4-1, με τα γκολ των Χασάν στο 83΄ και Φορτούνη στο 87΄, με τον άσο του Ολυμπιακού να σκοράρει πάλι με το αριστερό, αφού πέρασε και τον Μπάρκα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμαρά, Γκιγέρμε – Οικονόμου, Γαλανόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46΄ Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46΄ Χριστοδουλόπουλος, 68΄ λ.τ. Γκερέρο), Φορτούνης, Χασάν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Σιμόες, Άλεφ (78΄ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (86΄ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (57΄ Μπακασέτας), Λιβάια, Πόνσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr