Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινική δίωξη για 11 αδικήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο του 28χρονου οπαδού

Ποινική δίωξη για 11 αδικήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο του 28χρονου οπαδού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών εις βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης και στοίχισε τη ζωή σε έναν 28χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας.

Ο άτυχος Τόσκο Μπ., ήταν ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του οπαδικού κινήματος της Μπότεφ, που είναι αδελφοποιημένη με τον Άρη.

Τονίζει μάλιστα ότι οργάνωνε πολλές φορές την κερκίδα της ομάδας.

Οι διωκόμενες πράξεις -κατά περίπτωση- αφορούν τα κακουργήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της συνέργειας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως επίσης τα πλημμελήματα της συμπλοκής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και όπλων κ.ά.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 24 και 26 ετών, παραπέμφθηκαν σε τακτική ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, ένας εκ των δύο παραπάνω κατηγορούμενων φέρεται να είναι γιος αστυνομικού, ενώ οι Αρχές ταυτοποίησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό εγκαταστάσεων πέριξ του επεισοδίου.

Στο μεταξύ, το επόμενο 24ωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη η ιατροδικαστική έκθεση για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου αλλοδαπού, που φέρεται να δέχθηκε -μαζί με συμπατριώτες του- επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων που κρατούσαν διάφορα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της φερόμενης επίθεσης ήταν να πέσει στο οδόστρωμα ο 28χρονος και στη συνέχεια να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει η ιατροδικαστική εξέταση είναι εάν ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα των φερόμενων ως δραστών ή ήταν αποτέλεσμα της παράσυρσης από το αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας αποφάσισε να διαχωρίσει τη δικογραφία ως προς την οδηγό του οχήματος που παρέσυρε τον άτυχο άνδρα.

Η 26χρονη που παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου, σε βαθμό πλημμελήματος και οι δύο πράξεις.

Παράλληλα, παραγγέλθηκε ως προς το δικό της σκέλος η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να προσκομιστούν τα πορίσματα της τροχαίας και του ιατροδικαστή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr