Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλουν να βάλουν μπούρκα στον αθλητισμό

Θέλουν να βάλουν μπούρκα στον αθλητισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατάρ, Μαντίλα, Μπάσκετ, Μπούρκα, Ομάν, Χιτζάμπ,

Στο Ομάν, μία αθλητική παράγοντας κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να διαμαρτυρηθούν συλλογικά ενάντια στην απαγόρευση της μαντίλας (μπούρκα) σε αθλητικούς αγώνες.

Η Σαντάμ Σαλίμ αλ-Εσμαειλί κάλεσε όλα τα ισλαμικά κράτη να απαιτήσουν αναθεώρηση της νομοθεσίας που απαγορεύει σε μουσουλμάνες αθλήτριες να φοράνε μαντίλα (μπούρκα) σε ασιατικούς και διεθνείς αγώνες, αναφέρει η ιστοσελίδα του αλ-μπαλάντ.

Είπε ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα για την μαντίλα (μπούρκα) σε όλους τους αθλητικούς παράγοντες παγκοσμίως.

Η Αλ-Εσμαειλί επαίνεσε τις αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ του Κατάρ οι οποίες παραιτήθηκαν από τους Ασιατικούς αγώνες, την προηγούμενη Τετάρτη, αφού τους αρνήθηκε η άδεια να φορέσουν μαντίλα (μπούρκα).

Ανέφερε επίσης, ότι θα πρέπει να τεθούν νέοι κανονισμοί σε διαφορετικά αθλήματα, έτσι ώστε οι μουσουλμανικές ομάδες να σχεδιάσουν στολές σύμφωνα με τα ισλαμικά κριτήρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ζητήθηκε από τις αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ του Κατάρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, να αφαιρέσουν τις μαντίλες (μπούρκα) ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας με την Μογγολία.

Οι αθλήτριες αρνήθηκαν, λέγοντας ότι παραβιάζονται τα θρησκευτικά τους ‘πιστεύω’ και ότι ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην αθλητική Ομοσπονδία, ότι η κατάργηση της μαντίλας (μπούρκα) είναι άδικη.

“Γνωρίζουμε για την απαγόρευση της μαντίλας (μπούρκα), αλλά πρέπει να είμαστε εδώ. Πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε έτοιμες να παίξουμε. Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν είναι έτοιμή”.

Η χρήση της μαντίλας (μπούρκα) είναι μεγάλο θέμα στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, καθώς οι μουσουλμάνοι αθλητές διαμαρτύρονται ότι υπάρχει διάκριση.

Σε άλλα αθλήματα στους Ασιατικούς αγώνες, επιτρέπεται στις μουσουλμάνες αθλήτριες να φοράνε μαντίλα (μπούρκα). Και τα τέσσερα μέλη της ιρανικής ομάδας κωπηλασίας φόρεσαν την μαντίλα (μπούρκα) και κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

EuroLeague: Η Μακάμπι Tελ Αβίβ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο δρόμο προς το Final Four

Ολυμπιακός: Νίκησε 84-81 τη Φενέρμπαχτσε και θα βρει μπροστά του τη Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ουραγό Άλμπα Βερολίνου 84-75 και διασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας

Παναθηναϊκός: Κέρδισε τη Μπάγερν (82-75) και το πλέον πιθανό και το πλεονέκτημα έδρας

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr