Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού

Οι Ρώσοι θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Παρίσι, Ρωσία,

Οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούν να αγωνιστούν ως πλήρεις συμμετέχοντες ή ουδέτεροι αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού τα μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) καταψήφισαν την πρόταση για πλήρη απαγόρευση της Ρωσίας.

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για τους Ρώσους, των οποίων οι αθλητές επί του παρόντος έχουν αποκλειστεί από οποιαδήποτε παραολυμπιακή διοργάνωση, να βρίσκονται στο Παρίσι και αυτό που θα αποφασίσει η IPC αργότερα είναι αν θα το πράξουν ως Εθνική ομάδα ή αν θα αγωνιστούν ως ουδέτεροι, χωρίς εθνικά εμβλήματα, σημαίες ή ύμνο.

«Στη Γενική Συνέλευση της IPC στο Μπαχρέιν, τα μέλη της IPC ψήφισαν με 74-65 (13 αποχές) κατά της πρότασης για πλήρη αναστολή της NPC (Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή) της Ρωσίας για παραβιάσεις των συνταγματικών της υποχρεώσεων μέλους», ανέφερε η IPC.

Η απόφαση έρχεται δύο εβδομάδες πριν από τη συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Βομβάη, όπου θα συζητηθεί επίσης η συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο έτος.

Η IPC είχε αναστείλει πέρυσι τις παραολυμπιακές επιτροπές και των δύο χωρών και απαγόρευσε στους αθλητές τους να αγωνίζονται, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Η Λευκορωσία λειτούργησε ως έδαφος για ρωσικά στρατεύματα και όπλα.

Αν και φέτος έγινε δεκτή η προσφυγή κατά της αναστολής των επιτροπών, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παρααθλητές παραμένουν αποκλεισμένοι από τους αγώνες μέχρι σήμερα.

Η ΔΟΕ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας ή στα Ρωσικά μέλη της ΔΟΕ.

Πράγματι, απαγόρευσε τη συμμετοχή των αθλητών μετά την περσινή εισβολή στην Ουκρανία, την οποία η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Τον Μάρτιο, ωστόσο, εξέδωσε μια πρώτη σειρά συστάσεων προς τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να επιτρέψουν στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να επιστρέψουν, λέγοντας ότι οι αθλητές δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των κυβερνήσεών τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην Ανατ. Ουκρανία

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr