Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: «Βασιλιάς» στη Β’ Γερμανίας ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής Χρήστος Τζόλης

DW: «Βασιλιάς» στη Β’ Γερμανίας ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής Χρήστος Τζόλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ντίσελντορφ, Ποδόσφαιρο,

Πρώτος σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Χρήστος Τζόλης. Θα οδηγήσει τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στα «σαλόνια» της Μπουντεσλίγκα;

Ξεκίνησε από τη Δόξα Πενταλόφου και τον ΠΑΟΚ, ήρθε δανεικός από την αγγλική Νόριτς για να «μαζέψει εμπειρίες» στο Ντίσελντορφ και σάρωσε τα πάντα. Και κυρίως τους αντίπαλους αμυντικούς.

Κάποιοι φίλαθλοι της Φορτούνα Ντίσελντορφ κάνουν … έρανο για να τον κρατήσουν και του χρόνου.

Πρόκειται για τον Χρήστο Τζόλη, ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος είναι ήδη διεθνής με την Εθνική Νέων.

Την Κυριακή, σε μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση για την τελευταία αγωνιστική στη δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα, ο 22χρονος άνοιξε το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό και τελικά πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στη μαχητική ομάδα του Μαγδεμβούργου, στέλνοντας τη Φορτούνα σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Μπουντεσλίγκα απέναντι στην Μπόχουμ.

Ήταν ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι του Τζόλη: για κάποιο διάστημα νομίζεις ότι δεν ασχολείται με τον αγώνα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή είναι εκεί με κάποιον μαγικό τρόπο και όχι μόνο πετυχαίνει το γκολ, αλλά το κάνει να φαίνεται και εύκολο.

«Είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά και επιπλέον είναι συμπαθής και δουλεύει πολύ» λέει ο αρχηγός της Φορτούνα Αντρέ Χόφμαν για τον Τζόλη στο αθλητικό πρακτορείο SID.

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Κρίστιαν Βέμπερ τον αποκαλεί «Φιλού», ένα παρατσούκλι που συνόδευε παλαιότερα τον θρυλικό Φρανκ Ριμπερί της Μπάγερν Μονάχου.

Μπύρα και «κρασί» για τον πρώτο σκόρερ

Με τα τρία γκολ που πέτυχε σε ένα απόγευμα την Κυριακή ο Χρήστος Τζόλης έφτασε τα 22 γκολ στη φετινή σεζόν, «πιάνοντας» στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Ρόμπερτ Γκλάτσελ του Αμβούργου και τον Ελβετοβόσνιο Χάρις Ταμπάκοβιτς της Χέρτα Βερολίνου.

Mετά το παιχνίδι με το Μαγδεμβούργο του απονεμήθηκε το Χρυσό Κανόνι της Β’ Κατηγορίας, ενώ ακολούθησε το παραδοσιακό μπουγέλωμα με μπύρα από τους συμπαίκτες του.

Ο ίδιος ο Τζόλης, μιλώντας στο κανάλι της Φορτούνα στο YouTube, ευχαρίστησε τους πάντες σε άψογα αγγλικά.

Τόλμησε μάλιστα να προφέρει και την ονομασία του βραβείου στα γερμανικά: Torjägerkanone! Στις εξέδρες οι φίλαθλοι της Φορτούνα πανηγύριζαν και χόρευαν στους ρυθμούς της παλαιάς γερμανικής επιτυχίας «Ελληνικό κρασί» (Griechischer Wein) του Ούντο Γιούργκενς.

Δύσκολο να αντιληφθείς τι σημαίνει αυτό, αν δεν το δεις.

Ας πούμε ότι είναι κάτι σαν το συρτάκι που χόρευαν παλαιότερα οι Ολλανδοί μετά από κάθε γκολ του Νίκου Μαχλά με τη φανέλα της Φίτεσε ή του Άγιαξ.

Με αυτοπεποίθηση στα μπαράζ

Τώρα όλοι στο Ντίσελντορφ έχουν το μυαλό τους στα μπαράζ της ανόδου.

Πρώτος αγώνας την Πέμπτη απέναντι στην Μπόχουμ.

«Πάμε με το κεφάλι ψηλά, πιο ψηλά δεν γίνεται, είμαστε αήττητοι σε 14 αγώνες» λέει ο αρχηγός της Φορτούνα Αντρέ Χόφμαν.

«Άλλωστε δεν μας χαρίζουν και τίποτα, δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ».

Βέβαια η Μπόχουμ είναι ομάδα πρώτης κατηγορίας και μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μπορεί στις τελευταίες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα να έχει υποστεί ταπεινωτικές ήττες από την ασυναγώνιστη και αήττητη φέτος Μπάγερ Λεβερκούζεν (0-5) και τη Βέρντερ Βρέμης (1-4), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδώσει τα όπλα σε μία ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. Πάντως ο Χρήστος Τζόλης δηλώνει αισιόδοξος.

«Όλοι χαιρόμαστε που θα πάμε στους αγώνες-μπαράζ» λέει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Κι αν θέλουμε να γίνουμε ομάδα πρώτης κατηγορίας, τότε πρέπει να μπορούμε κι εμείς να κερδίσουμε μία ομάδα πρώτης κατηγορίας».

«Γρίφος» το οικονομικό

Το θέμα είναι βέβαια αν θα παραμείνει στο Ντίσελντορφ ο Χρήστος Τζόλης.

Το πρακτορείο SID υπολογίζει ότι σε περίπτωση ανόδου η Φορτούνα θα πρέπει να εμβάσει 5 εκατομμύρια ευρώ στην αγγλική Νόριτς, που έχει τα δικαιώματα του παίκτη, αν θέλει να τον αποκτήσει.

Αν η Φορτούνα «παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία, θα αρκούσαν 3,5 εκ. ευρώ. Από κει και πέρα ο μισθός του παίκτη υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1 εκ. ευρώ ετησίως.

Οι περισσότερες γερμανικές ομάδες κάνουν συντηρητική διαχείριση στα οικονομικά τους.

Αν και το Ντίσελντορφ θεωρείται πλούσια πόλη, η Φορτούνα δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τον Χρήστο, τον μάνατζέρ του και τη Νόριτς, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής» τονίζει στην εφημερίδα Rheinische Post ο διοικητικός σύμβουλος της Φορτούνα Κλάους Άλοφς.

«Θα κάνουμε τα πάντα, αλλά οι πιθανότητες είναι περιορισμένες» λέει ο παλαιός άσσος της Μπουντεσλίγκα, με διοικητική εμπειρία στη Βέρντερ Βρέμης και τη Βόλσφμπουργκ.

Κάποιοι φίλαθλοι θέλουν τόσο πολύ να μείνει ο Τζόλης, που άρχισαν … έρανο -κοινώς crowdfunding με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας- για να τον κρατήσουν στο Ντίσελντορφ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 23.000 ευρώ. Ας δούμε όμως πρώτα τι θα γίνει στους αγώνες μπαράζ…

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Euro 2024: Τι αλλάζει στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

Πρεμιέρα Ευρωπαϊκού με football night στο κατάστημα ΟΠΑΠ της OPAP Arena – Ραντεβού το βράδυ για μια ξεχωριστή εμπειρία διασκέδασης

ΟΠΑΠ GAME TIME: Τι βλέπει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

DPA: Η Γερμανία «φρενάρει» νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Τα καταστήματα ΟΠΑΠ στον ρυθμό του Ευρωπαϊκού – Football nights από το Πάμε Στοίχημα κάθε ημέρα έως τις 14 Ιουλίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr