Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας ένωσαν δυνάμεις για την τεχνητή νοημοσύνη

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας ένωσαν δυνάμεις για την τεχνητή νοημοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τεχνητή Νοημοσύνη,

Η Amazon, η DeepMind της Google, το Facebook, η ΙΒΜ και η Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους σχετικά με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι πέντε εταιρείες θα συνεργάζονται σε θέματα όπως η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης.

Η «Partnership on Artificial Intelligence» θα περιλαμβάνει εξωτερικούς ειδικούς.

«Έχουμε δει πολύ γρήγορη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μέσα σε πολύ μικρή περίοδο χρόνου» είπε ο καθηγητής Γιόσουα Μπέντζιο, του University of Montreal.

«O τομέας φέρνει συναρπαστικές ευκαιρίες για εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς. Και πάλι, εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το πώς θα λαμβάνουν χώρα αυτές οι εξελίξεις», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως η συνεργασία των «μεγάλων παικτών» είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί πως όλοι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και σκοπούς.

Όπως υπογραμμίζει το BBC, αξιοσημείωτη είναι η απουσία της Apple, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη συζητήσεις και πιθανώς να ενταχθεί στο γκρουπ και αυτή σύντομα.

Στο γκρουπ θα συμμετέχουν εξίσου εταιρικά μέλη και μη και είναι ήδη σε συζητήσεις με οργανώσεις όπως η Association for the Advancement of Artificial Intelligence και το Allen Institute for Artificial Intelligence. Όπως διευκρινίστηκε, δεν είναι μεταξύ των σκοπών του το lobbying.

Έρευνες θα πραγματοποιούνται πάνω στους τομείς της ηθικής, της διαφάνειας, της ιδιωτικότητας, της αλληλεπίδρασης με την τεχνητή νοημοσύνη και της αξιοπιστίας.

Σημειώνεται πως η Microsoft ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη πως δημιούργησε μία νέα μονάδα τεχνητής νοημοσύνης.

Επικεφαλής του Microsoft AI and Research Group θα είναι ο Χάρι Σουμ, «βετεράνος» της εταιρείας που έχει θητεύσει σε υψηλόβαθμες θέσεις στο Microsoft Research και το Bing.

«H Microsoft δουλεύει πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη από την αρχή του Microsoft Research, αλλά και πάλι, έχουμε μόλις ξύσει την επιφάνεια όσων μπορούν να γίνουν» είπε ο Σουμ σε ανακοίνωσή του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, είχε δηλώσει πως η συμφωνία ύψους 26,2 δισ. για το LinkedIn αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειές της στους τομείς των analytics, machine learning και τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, η Microsoft εξαγοράζει άλλες εταιρείες για να επεκτείνει το «αποτύπωμά» της στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Τον Φεβρουάριο αγόρασε τη SwiftKey, κατασκευάστρια μιας εφαρμογής «predictive» πληκτρολογίου και τον προηγούμενο μήνα τη Genee, μια υπηρεσία scheduling που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βιοτσίπ που περιέχει DNA για βιοϋπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη

Έλον Μασκ: «Ποιο μονοπάτι θέλετε για την τεχνητή νοημοσύνη;»: «Μέγιστη αναζήτηση της αλήθειας» ή «Woke ρατσισμό»

Αχρείαστες οι ξένες γλώσσες με Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η Ρωσία θέλει με την Κίνα να υπονομεύσει το δολάριο και να περάσει μπροστά στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Τεχνητή Νοημοσύνη: Αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία για την Ελλάδα και το Χρηματοπιστωτικό σύστημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr