Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη των δικτύων 5G

Τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη των δικτύων 5G
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη τον εκτελεστικό κανονισμό για την έγκαιρη ανάπτυξη δικτύων 5G στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο των νέων κανόνων της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες που τέθηκαν σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2018 και μετά από αρκετές δημόσιες διαβουλεύσεις που συγκέντρωσαν τα σχόλια των ενδιαφερομένων και των πολιτών, ο κανονισμός που εκδόθηκε σήμερα καθορίζει τα φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των μικρών κυψελών για δίκτυα 5G.

Στόχος του είναι να βοηθήσει στην απλούστευση και την επιτάχυνση των εγκαταστάσεων δικτύου 5G, οι οποίες θα πρέπει να διευκολύνονται μέσω ενός καθεστώτος ανάπτυξης χωρίς άδεια, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι εθνικές Αρχές θα παρακολουθούν.

Ταυτόχρονα, τα σημεία ασύρματης πρόσβασης μικρής περιοχής θα πρέπει να διασφαλίζουν την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων, τηρώντας αυστηρά όρια έκθεσης στην ΕΕ, τα οποία, για το ευρύ κοινό, είναι 50 φορές χαμηλότερα από αυτά που προτείνουν τα διεθνή επιστημονικά στοιχεία ως πιθανά επίδραση στην υγεία.

Ο οπτικός και αισθητικός αντίκτυπός τους πρέπει να είναι ελάχιστος είτε αόρατος είτε τοποθετημένος με μη αποφρακτικό τρόπο στη δομή στήριξής τους.

Ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton, δήλωσε σχετικά ότι «τα ασύρματα δίκτυα 5G αντιπροσωπεύουν έναν πυλώνα κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης για την Ευρώπη, καθώς θα επιτρέψουν νέες υπηρεσίες σε θέματα υγείας και φροντίδας, ενέργειας, μεταφορών, εκπαίδευσης και πολλών άλλων τομέων.

»Η σημασία τους είναι ακόμη πιο εμφανής σήμερα, καθώς θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ανάκαμψή μας από την κρίση του κορωνοϊού.

»Μαζί με τα κράτη μέλη, πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για την έγκαιρη ανάπτυξη του 5G, χωρίς περιοριστικά διοικητικά εμπόδια, τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν σημαντική ζήτηση από τη βιομηχανία μας και θα ενισχύσουν τις ευρωπαϊκές καινοτομίες και την ανταγωνιστικότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr