Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία θα κάνει «τεράστιες επενδύσεις» στην Αίγυπτο για τη ΝΕΟΜ των $500 δισ.

Η Σαουδική Αραβία θα κάνει «τεράστιες επενδύσεις» στην Αίγυπτο για τη ΝΕΟΜ των $500 δισ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία θα κάνει «τεράστιες επενδύσεις» στην Αίγυπτο για να ολοκληρώσει το έργο NEOM (κεντρική φωτογραφία) ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στους δημοσιογράφους την Τρίτη, μετάδωσε το BBC.

Η NEOM είναι μια πόλη της Σαουδικής Αραβίας που κατασκευάζεται στην επαρχία Ταμπούκ στη βόρεια Σαουδική Αραβία, ανατολικά της Αιγύπτου, όπου σχεδιάζεται να γίνει κόμβος τεχνολογιών έξυπνων πόλεων και να χρησιμεύσει ως τουριστικός προορισμός.

Το έργο θα καλύπτει έκταση μεγαλύτερη από 26.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα εκτείνεται κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας.

Το 2018, η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει κάποια γη στο έργο της πόλης NEOM μετά την ανακοίνωση της πόλης από τον Μπιν Σαλμάν το 2017.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Αίγυπτος θα διαθέσει περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στο έργο στο κυβερνείο του Νότιου Σινά.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του την Τρίτη στον Τύπο, ο Μπιν Σαλμάν είπε ότι η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην Αίγυπτο για να ολοκληρώσει το έργο NEOM, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Σαρμ Ελ Σέιχ.

Η NEOM είναι η πρώτη ιδιωτική ζώνη που εκτείνεται στην Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και από τοπικούς και διεθνείς επενδυτές.

Το 2018, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κοινό ταμείο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την ανάπτυξη μιας mega πόλης NEOM στο Σινά της Αιγύπτου.

Η μεγαλούπολη, με το δικό της δικαστικό σύστημα και νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει διεθνείς επενδυτές.

Η πρώτη φάση του έργου NEOM αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα που εκτείνεται σε 50 χρόνια.

Η σχεδιαζόμενη μεγάπολη NEOM έχει θέα στην Ερυθρά Θάλασσα, μια από τις πιο εξέχουσες οικονομικές αρτηρίες του κόσμου, μέσω της οποίας ρέει σχεδόν το ένα δέκατο του παγκόσμιου εμπορίου.

Διευκολύνοντας την ταχεία ανάδειξη της NEOM ως παγκόσμιου κόμβου που έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει το εμπόριο από την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική.

Η μεγαλούπολη πρόκειται να μεταμορφώσει την οικονομία και την κοινωνία εισάγοντας μια σειρά από φιλελευθεροποιητικές μεταρρυθμίσεις όπως σχεδιάστηκε από τον Πρόεδρο Σίσι και τον βασιλιά Σαλμάν.

Η πόλη στοχεύει να αγκαλιάσει τις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες για να την καταστήσει μια σημαντική εμπορική τοποθεσία στη Μέση Ανατολή. Κατά συνέπεια, μια τέτοια ανάπτυξη θα αποτελέσει σημαντική κινητήρια δύναμη του τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr