Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

EctoLife: Ο Χασέμ αλ Γκαΐλι λέει ότι ήρθε η ώρα των κλώνων (βίντεο)

EctoLife: Ο Χασέμ αλ Γκαΐλι λέει ότι ήρθε η ώρα των κλώνων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τον Χασέμ αλ Γκαΐλι (Hashem Al-Ghaili), η μέχρι πρότινος επιστημονική φαντασία των ανθρώπινων κλώνων ίσως γίνει πραγματικότητα συντομότερα από ό,τι νομίζαμε.

Το EctoLife, όπως το αποκαλεί ο δημιουργός του Χασέμ αλ Γκαΐλι, θα επωάζει έως και 30.000 μωρά ετησίως, θα αποτρέπει γενετικές διαταραχές, θα προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και ακόμη και μια εφαρμογή για smartphone, ώστε οι μελλοντικοί γονείς να μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία του μωρού τους.

Για να είμαστε εξαρχής ξεκάθαροι: αυτό είναι απλώς μια ιδέα σε αυτό το στάδιο, το πνευματικό τέκνο του «παραγωγού, κινηματογραφιστή και επιστήμονα επικοινωνίας» Hashem Al-Ghaili με έδρα το Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την κατασκευή μιας εγκατάστασης EctoLife.

Σκοπός είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση και να επιχειρηματολογήσει για ένα νέο μοντέλο γονεϊκότητας που ο αλ Γκαΐλι πιστεύει ότι θα είναι δυνατό μέσα στα επόμενα χρόνια και θα διαδοθεί ευρέως μέσα σε δεκαετίες.

Το επιχείρημα του αλ Γκαΐλι είναι κάπως έτσι: η εγκυμοσύνη δεν είναι διασκεδαστική.

Μπορεί να είναι εξουθενωτική, επώδυνη, να προκαλεί ναυτία, ενοχλητική, άβολη και μερικές φορές εντελώς επικίνδυνη για μια μητέρα, και υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι για ένα μωρό.

Εάν είστε έγκυος και καπνίζετε, ή διασκεδάζετε, ή αγχώνεστε πάρα πολύ, ή κολλάτε ορισμένες ασθένειες ή απλά δεν παίζετε αρκετά Μότσαρτ στην κοιλιά σας που μεγαλώνει, ίσως να μην δίνετε στο παιδί σας την καλύτερη αρχή που μπορείτε.

Η επιστήμη δεν απέχει πολύ, λέει ο αλ Γκαΐλι, από το να μπορεί να αναπαράγει τις ιδανικές συνθήκες κύησης σε μια ελεγχόμενη τεχνητή μήτρα, δίχως κίνδυνο.

Ένας τεχνητός ομφάλιος λώρος μπορεί να παρέχει οξυγόνο και τροφή, καθώς το παιδί επιπλέει στο τεχνητό αμνιακό υγρό, συνεχώς ανανεωμένο με ορμόνες, αντισώματα και αυξητικούς παράγοντες που έχουν προσαρμοστεί με ακρίβεια.

Τα βρεφικά απόβλητα μπορούν να αφαιρεθούν, να περάσουν μέσω ενός βιοαντιδραστήρα και να μετατραπούν ενζυματικά ξανά σε «σταθερή και βιώσιμη παροχή φρέσκων θρεπτικών συστατικών».

Μικρά ηχεία μπορούν να εγγυηθούν ότι το έμβρυο λαμβάνει επίσης την καλύτερη δυνατή «τροφή» για το μυαλό.

Μιλάμε για όλη την κλασική μουσική που μπορεί να χειριστεί (η οποία μπορεί να είναι περισσότερη από όση μπορούν να αντέξουν οι γονείς).

Τα ζωτικά σημεία θα παρακολουθούνται συνεχώς – όπως, μάλλον, προαισθανόμενα, σωματικά ελαττώματα και γενετικές ανωμαλίες.

Δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για το έμβρυο θα εμφανιστούν μέσω μιας εφαρμογής τηλεφώνου, μαζί με μια ζωντανή κάμερα εμβρύου HD και τη δυνατότητα παρακολούθησης της ανάπτυξης του παιδιού από έμβρυο έως τους εννέα μήνες…

Τα ανθρώπινα μωρά είναι από τα πιο αβοήθητα και υπανάπτυκτα στο ζωικό βασίλειο.

Γιατί δεν μπορούμε να βγούμε από τη μήτρα και να κάνουμε τα ταλαντευόμενα πρώτα μας βήματα πέντε λεπτά αργότερα, όπως κάνει ένα μοσχάρι;

Είναι επειδή ο εγκέφαλός μας είναι πολύ μεγάλος για το ανθρώπινο γυναικείο κενό ισχίου.

Γεννιόμαστε με μαλακά, εύκαμπτα κρανία, αρκετούς μήνες πίσω από άλλα ζώα αναπτυξιακά.

Αλλά σε μια EctoLife EZ-Womb, δεν υπάρχει τέτοιο βιολογικό όριο.

Θα μπορούσατε να πειραματιστείτε με πολύ μεγαλύτερες περιόδους κύησης και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταπληκτικά.

Μπορεί να μην έχετε την ίδια έντονη εμπειρία ανθρώπινης γέννας με τα δισεκατομμύρια γονείς πριν από εσάς, αλλά από την άλλη πλευρά, θα ξεκινήσετε την πρώτη σας μέρα στη δύσκολη «δουλειά» του γονιού νιώθοντας σωματικά φρέσκος και ξεκούραστος.

Θα γίνει, πιστεύει ο αλ Γκαΐλι, η μόνη επιλογή για ορισμένους γονείς: εκείνους που δεν μπορούν να συλλάβουν ή να κάνουν παιδιά με φυσικό τρόπο.

Όμως, καθώς είναι εκλεπτυσμένο και αποδεδειγμένο, θα γίνει μια επιλογή για όλους τους υποψήφιους γονείς, η οποία θα συνδέεται εύκολα με την εξωσωματική γονιμοποίηση, τον γενετικό έλεγχο, την επιλογή εμβρύων, τη μοντελοποίηση γενετικού δυναμικού και τη γενετική μηχανική που γνωρίζουμε ότι έρχεται γρήγορα.

Μόλις αναπτυχθεί το EctoLife και είναι διαθέσιμο, μπορεί να αρχίσει να φαίνεται σαν μια αρκετά ελκυστική επιλογή για άτομα που τους αρέσει η ιδέα του μωρού, αλλά δεν θέλουν να περάσουν από τις δοκιμασίες της εγκυμοσύνης και του τοκετού για να το αποκτήσουν.

Η EctoLife θα σας συνδέσει ακόμη και με ένα δωρεάν γενετικό τεστ για να βεβαιωθεί ότι δεν πηγαίνετε σπίτι με το λάθος παιδί.

Αυτό είναι το επιχείρημα, με λίγα λόγια, για να φέρετε στη ζωή τα παιδιά τεχνητά.

Η ιδέα αυτή είναι αρκετά στρεβλή, απάνθρωπη και δυστοπική.

Δείτε το βίντεο του αλ Γκαΐλι για να προωθήσει τους κλώνους:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Πέθανε ο σερ Ίαν Γουίλμουτ, ο «δημιουργός» της Ντόλι και «πατέρας» της κλωνοποίησης

Ανατροπές και στην εξωσωματική γονιμοποίηση έφερε ο κορονοϊός – Αλλαγή στα όρια ηλικίας

Απίστευτο: Απέκτησε δίδυμο αδερφό με διαφορά 11 ετών

Συγκλονίζει η Κατερίνα Μάρκου: Δε θυμάμαι πόσες εξωσωματικές έχω κάνει – Τελικά υιοθέτησα ένα παιδί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr