Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενετία: 5 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε δωρεάν

Βενετία: 5 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε δωρεάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενετία, Ιταλία, Προορισμοί, Φωτογραφίες,

Η Βενετία είναι η πόλη που θα σε μαγέψει και θα σου κλέψει την καρδιά. Και ενώ τα κτίρια, τα κανάλια και οι γόνδολες σε ταξιδεύουν, η τσέπη σου αδειάζει δραματικά γρήγορα.

Αλήθεια, μπορεί κάποιος να κάνει διακοπές σε αυτή την πανέμορφη πόλη της Ιταλίας χωρίς να ξοδέψει πολλά;

Σας προτείνουμε πέντε διαφορετικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στην “γαλήνια πόλη” (La Serenissima), όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί, και είναι απολύτως δωρεάν.

Η πλατεία

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco) είναι η κύρια πλατεία της πόλης που περιτριγυρίζεται από κτίρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Μάρκο, μία εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 15ου αιώνα, εντελώς δωρεάν. Αν βέβαια θέλετε να δείτε τα μουσεία τότε πρέπει να ξέρετε ότι αυτά έχουν είσοδο.

Piazza-San-Marco-Venice-Pictures-1-3

Οι γέφυρες

Η Βενετία είναι γεμάτη γέφυρες, ωστόσο η γέφυρα Ριάλτο (Ponte di Rialto) είναι η πιο δημοφιλής. Είναι πέτρινη, έχει μία μεγάλη καμάρα και περιστοιχίζεται από καταστήματα.

Rialto_bridge_2011

Η γέφυρα των Στεναγμών (Ponte dei Sospiri) ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωμάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη με τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι. Το όνομα της, η γέφυρα λέγεται ότι το πήρε από τους αναστεναγμούς των κρατουμένων που όταν τη διέσχιζαν οδηγούμενοι προς την εκτέλεσή τους. Θα πρέπει να πληρώσετε για να περάσετε μέσα από την σκεπαστή γέφυρα, αλλά μπορείτε να τη δείτε δωρεάν από την γέφυρα Paglia (Ponte della Paglia).
Ponte_dei_sospiri_bridge_of_sighs_venice

Το Γκέτο

Το Γκέτο της Βενετίας δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα σε μια περιοχή της Βενετίας, το Καναρέτζιο και εκεί ήταν υποχρεωμένοι να κατοικούν οι Εβραίοι της πόλης. Σήμερα στην περιοχή αυτή έχει την έδρα της η εβραϊκή κοινότητα της Βενετίας. Εκτός από τη βόλτα που θα κάνετε στη γύρω από την περιοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε το Εβραϊκό Μουσείο της Βενετίας μόνο με 4 ευρώ.

G

Ο καθεδρικός ναός

Η επιβλητική Σάντα Μαρία ντε λα Σαλούτε (Santa Maria della Salute) βρίσκεται στην είσοδο του Μεγάλου Καναλιού. Η εκκλησία χτίστηκε ως ευχαριστήριο δώρο για την απαλλαγή της πόλης από την πανώλη του 1630 (το όνομα Σαλούτε σημαίνει υγεία και σωτηρία).

12europe250

Μουσείο Μουσικής

Οι λάτρεις της μουσικής θα απολαύσουν στο Μουσείο Μουσικής (Museo della Musica) μια συλλογή από όργανα που χρονολογούνται από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Το μουσείο βρίσκεται στην Εκκλησία του Αγίου Μαουρίτζιο, σε απόσταση περίπου 15 λεπτών με τα πόδια από την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Venice_-_San_Maurizio

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr