Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Η παροχή όπλων δεν θα βοηθήσει το Κίεβο στην επίλυση της κρίσης

Ρωσία: Η παροχή όπλων δεν θα βοηθήσει το Κίεβο στην επίλυση της κρίσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε την Τρίτη ότι η πιθανή προμήθεια όπλων από τη Δύση προς το Κίεβο δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία αναφερόμενος προφανώς στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα υπογράψει σχετική νομοθεσία αυτή την εβδομάδα. Ο νέος νόμος θα επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να εισαγάγει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας καθώς και την παροχή στρατιωτικής ενίσχυσης προς το Κίεβο.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις για την παροχή … φονικών όπλων στην Ουκρανία έχει ενταθεί σε ανησυχητικό επίπεδο» ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ συμπλήρωσε ότι όσοι αναζητούν μια λύση για την κρίση δεν θα πρέπει να προμηθεύουν όπλα «που θα χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν τους ρωσόφωνους κατοίκους της Ντονμπάς» αλλά να ασκήσουν πίεση στο Κίεβο για συνομιλίες με τους αντάρτες.

Η Ρωσία και η Δύση είναι σε διαρκή διαμάχη εξ αιτίας της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών έχουν σκοτώσει πάνω από 4.700 ανθρώπους από τα μέσα Απριλίου.

Η Ρωσία, η οποία αρνείται τη στρατιωτική εμπλοκή της στην ανατολική Ουκρανία, παρά τις αυξανόμενες αποδείξεις αναφέρει ότι το Κίεβο πρέπει να διαπραγματευτεί με τους αντάρτες και να μεταρρυθμίσει το Σύνταγμα ώστε να παράσχει στην περιοχή του Ντονμπάς περισσότερη αυτονομία στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Από την πλευρά του το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι καθοδηγεί την εξέγερση, πιθανώς με στόχο την προσάρτηση αυτών των περιοχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr