Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

60 κομάντος SAS στο Ιράκ για να κυνηγήσουν Εμίρηδες στο Ισλαμικό Κράτος

60 κομάντος SAS στο Ιράκ για να κυνηγήσουν Εμίρηδες στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 60 Βρετανοί κομάντος των SAS κατευθύνονται στο Ιράκ για να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν κορυφαίους τζιχαντιστές που είναι οπλαρχηγοί (εμίρηδες) στο Ισλαμικό Κράτος.

Η αποστολή ειδικών δυνάμεων για την εξολόθρευση των ηγετών των τζιχαντιστών κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι τρομοκράτες έμαθαν πώς να κρύβονται για να γλιτώνουν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Η εν λόγω δύναμη των SAS αρχικά είχε αποσταλεί στο Αφγανιστάν για μια άλλη επιχείριση, αλλά τελικά στέλνονται να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail ένας από τους κυρίως στόχους τους θα είναι ο Τζιχάντι Τζον, ο Βρετανός δήμιος που αποκεφάλισε τους Αμερικανούς ομήρους, εκτελέσεις που είδαμε σε βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο.

Οι άνδρες των SAS δεν θα περιοριστούν μόνο στο να κυνηγούν εμίρηδες των τζιχαντιστών. Θα εντοπίζουν και επίγειους στρατιωτικούς στόχους και θα στέλνουν τις συντεταγμένες στα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για να εξαπολύουν επιδρομές.

Η είδηση ότι περισσότεροι από 60 κομάντος των SAS στέλνονται στο Ιράκ για κυνήγι τζιχαντιστών έρχεται ένα μήνα μετά το δημοσίευμα ότι άνδρες των SAS, ελεύθεροι σκοπευτές αλλά και βαριά οπλισμένοι, καβάλα σε τετράτροχες “γουρούνες”, σκοτώνουν τζιχαντιστές σε ενέδρες στο Ιράκ. Διαβάστε το προηγούμενο ρεπορτάζ εδώ: Βρετανοί κομάντος (SAS) σκοτώνουν τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Τότε καλά ενημερωμένες πηγές είχαν πει σε Βρετανούς δημοσιογράφους ότι οι κομάντος σκότωναν κατά μέσο όρο οχτώ τζιχαντιστές την ημέρα. Οι SAS είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερα Σινούκ πίσω από τις γραμμές των τζιχαντιστών. Έστηναν ενέδρες ή εξαπέλυαν αιφνιδιαστικές νυχτερινές επιθέσεις, σκοτώνοντας όσους περισσότερους τζιχαντιστές μπορούσαν.

Η νέα δύναμη SAS που μεταφέρεται στο Ιράκ δεν θα σκοτώνει όποιον τζιχαντιστή βρίσκει μπροστά της, όπως κάνουν ήδη οι SAS που δρουν στην περιοχή, θα έχει αποστολή να εντοπίζει και να εξολοθρεύει μόνο τους ηγέτες των τζιχαντιστών.

Σε κακή κατάσταση το ηθικό των τζιχαντιστών

Πολλές αναφορές από το Ισλαμικό Κράτος κάνουν λόγο για κάθετη πτώση του ηθικού των τζιχαντιστών. Πολλοί προσπάθησαν να λιποτακτήσουν, κυρίως ξένοι τζιχαντιστές που έφτασαν στο Ισλαμικό Κράτος ως εθελοντές, και πληροφορίες αναφέρουν ότι 100 λιποτάκτες συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν από τη στρατιωτική αστυνομία που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τοπικοί τζιχαντιστές, από τη Συρία και το Ιράκ, είναι απογοητευμένοι. Αισθάνονται ότι αυτοί κάνουν την περισσότερη “δουλειά” και στο τέλος πεθαίνουν. Οι ξένοι εθελοντές από την άλλη, που έσπευσαν στο Ισλαμικό Κράτος για να ζήσουν την “περιπέτεια” έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Πολλοί τζιχαντιστές εξοργίστηκαν επειδή στάλθηκαν να πολεμήσουν στην Κομπάνι, η οποία έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο τζιχαντιστών, εξαιτίας τόσο της σθεναρής αντίστασης των Κούρδων όσο και των θανατηφόρων βομβαρδισμών που εξαπολύουν τα συμμαχικά αεροσκάφη στις θέσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr