ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Αλ Σεμπάμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μογκαντίσου, Σομαλία, Τζιχαντιστές,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τζιχαντιστές ένοπλοι της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ επιτέθηκαν την Πέμπτη στο γενικό επιτελείο της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom), στην πόλη Μογκαντίσου.
Από την επίθεση των τζιχαντιστών τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης και ένας πολίτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Amisom, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και πολλοί τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίζει αριθμό νεκρών τρομοκρατών.
Ο εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας, μια μονάδα του οποίου είναι αρμόδια για την ασφάλεια της βάσης της Amisom στο Μογκαντίσου, διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι η μάχη, που κράτησε τρεις ώρες, έχει λήξει.
“Οι Σεμπάμπ μας επιτέθηκαν σήμερα αλλά καταφέραμε να τους απωθήσουμε. Ένας από αυτούς σκοτώθηκε μέσα στη βάση”, ανέφερε ο Πάντι Ανκούντα μέσω στου Twitter.
Αυτόπτες μάρτυρες και πηγές της αστυνομίας είχαν αναφέρει ότι εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν νωρίς το απόγευμα μέσα από τη βάση που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου και φιλοξενεί το γενικό επιτελείο της Amisom.























































