Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γέμισε η Μελβούρνη ζητιάνους – Τι ανακάλυψε η Αστυνομία!

Γέμισε η Μελβούρνη ζητιάνους – Τι ανακάλυψε η Αστυνομία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Επαιτεία, Μελβούρνη,

Εάν νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα η απατεωνιά είναι “καθημερινότητα”, τότε διαβάστε τι συμβαίνει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας Νέος Κόσμος, καλοστημένη επιχείρηση αποτελεί μεγάλος αριθμός ζητιάνων και αστέγων στο κέντρο της Μελβούρνης, όπως αποκάλυψαν κύκλοι της πολιτειακής Αστυνομίας και το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Ο αριθμός των ζητιάνων τις ημέρες των εορτών στη Μελβούρνη αυξήθηκε δραματικά, κάτι που προβλημάτισε τις Αρχές και έκανε τους αστυνομικούς να υποψιαστούν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον ταγματάρχη, Μπρένταν Νοτλ, του Salvation Army, μεγάλος αριθμός επαιτών ηλικίας κάτω των 30 χρόνων, από τη Γερμανία και τη Σουηδία, «στήθηκε» σε κεντρικά σημεία της πόλης, ζητιανεύοντας.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι εν λόγω άποροι και ταλαίπωροι, δεν είναι παρά τουρίστες που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές χωρίς πολλά έξοδα και καταφεύγουν στην επαιτεία ως εύκολη λύση.

«Δεν το βλέπουν ως κάτι κακό. Από τη στιγμή που ο πολίτης πείθεται να δώσει τα λεφτά του, θεωρούν ότι μπορούν να το κάνουν» είπε ο Μπρένταν Νοτλ.

«Μην τους δίνετε τα λεφτά σας. Εκμεταλλεύονται την καλή καρδιά των πολιτών της Μελβούρνης. Καλύτερα να τους προτείνετε να τους αγοράσετε φαγητό».

Σχετικά αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Ρόμπερτ Ντόιλ, διευκρινίζοντας ότι η επαιτεία είναι παράνομη στη Βικτώρια.

Δεν είναι λίγοι οι πραγματικά άστεγοι και άποροι Αυστραλοί που παραπονέθηκαν για την έλλειψη συσσιτίων και την ανταγωνιστικότητα των τουριστών, που τους δυσκολεύει την καθημερινότητα. Πολλοί «απατεώνες» ζητιάνοι, έχουν εγκατασταθεί σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στο Σάουθ Μέλμπουρν και στη Σαιντ Κίλντα, μετατρέποντάς τα σε καταυλισμούς.

«Στερούν τα χρήματα και το φαγητό από εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη» σημείωσε ο άστεγος εδώ και έξι μήνες, Στήβεν Ράσελ.

Από τις 28 Ιανουαρίου, ξεκινούν περιπολίες στην πόλη με βαν, με σκοπό να «καθαρίσουν» το κέντρο από τους «εκμεταλλευτές» τουρίστες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Σίδνεϊ: Άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξυπνάνε μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr