Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 35 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν στην Κούβα

Τουλάχιστον 35 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν στην Κούβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 35 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην Κούβα, στο πλαίσιο της διαδικασίας διπλωματικής προσέγγισης του νησιού με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές κύκλων των αντιφρονούντων στο νησί.

«Βρισκόμαστε στις 35 αποφυλακίσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ελισάρντο Σάντσες, πρόεδρος της Κουβανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας εκτός νόμου οργάνωσης που λειτουργεί με την ανοχή του καθεστώτος.

Τέσσερις ώρες νωρίτερα, ο ίδιος και ο επικεφαλής της Πατριωτικής Ένωσης της Κούβας (Unpacu, εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης) Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, είχαν μετρήσει 30 αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων.

Τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον κ. Φερέρ, οι περισσότεροι από τους απελευθερωθέντες είναι μέλη της Unpacu.

Οι αποφυλακίσεις των κρατουμένων «συνεχίζονται με το σταγονόμετρο και αναμένεται να συνεχισθούν αύριο», διαβεβαίωσε ο Ελισάρντο Σάντσες.

Εδώ και δεκαετίες, η Κούβα κατηγορεί τους αντιφρονούντες ότι είναι «μισθοφόροι» στην υπηρεσία των ΗΠΑ. Στις 20 Δεκεμβρίου ακόμη, ο Ραούλ Κάστρο είχε κάνει λόγο για «μερικές εκατοντάδες ατόμων που λαμβάνουν χρήματα, οδηγίες και οξυγόνο από το εξωτερικό».

Σύμφωνα με πηγές της κουβανικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή της ιστορικής ανακοίνωσης για την έναρξη διαδικασίας προσέγγισης της Ουάσινγκτον με την Αβάνα, περί τους 100 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονταν στις κουβανικές φυλακές. Όταν ο Ραούλ Κάστρο παρέλαβε από τον αδελφό του Φιντέλ την προεδρία, το 2006, ο αριθμός τους ξεπερνούσε τους 300.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr