Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιντερπόλ καταζητεί τον Βίκτορ Γιακουκόβιτς

Η Ιντερπόλ καταζητεί τον Βίκτορ Γιακουκόβιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιντερπόλ πρόσθεσε τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον ανατραπέντα πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, στον κατάλογο των προσώπων που καταζητούνται σε διεθνές επίπεδο, λόγω των κατηγοριών σε βάρος του από τις ουκρανικές αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και άλλα οικονομικά αδικήματα, σύμφωνα με μια ειδοποίηση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Οι ουκρανικές αρχές τονίζουν ότι η δημοσιοποίηση της ειδοποίησης αυτής σε βάρος του 64χρονου Γιανουκόβιτς, ο οποίος ζει στη Ρωσία αφότου εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά την αποπομπή του έπειτα από τις – υποκινούμενες από νεοναζιστικά κέντρα και άλλα κέντρα εξουσίας που ήθελαν σύγκρουση με τη Ρωσία – διαδηλώσεις εναντίον του σχεδόν πριν από ένα χρόνο, δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε εθνική αστυνομία να τον εκδώσει στην Ουκρανία αφού τον συλλάβει.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Facebook ότι «σήμερα, πολλούς μήνες αφότου η Ουκρανία έστειλε ένα αίτημα στην Ιντερπόλ, τον Μάρτιο του 2014, με τα επιχειρήματα και τις εξηγήσεις που είχε ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα και των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, μια ειδική επιτροπή της Ιντερπόλ κατέληξε σε μια απόφαση».

Ο Γιανουκόβιτς διαψεύδει τις κατηγορίες για εμπλοκή του ιδίου και μελών της οικογένειάς του σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας είχε καταγγείλει μετά τη φυγή του στη Ρωσία ότι έπεσε θύμα ενός “πραξικοπήματος φασιστών”, θέση την οποία υποστηρίζει και η Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr