Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν 6 εμίρηδες από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι σκότωσαν 6 εμίρηδες από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διοικητής των Πεσμεργκά στην περιοχή Μακχμούρ (νότια της Ερμπίλ) στο βόρειο Ιράκ είπε ότι μεταξύ των δέκα νεκρών τζιχαντιστών που σκότωσαν οι άνδρες τους τις τελευταίες 48 ώρες, υπήρχαν και εμίρηδες στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο διοικητής των Κούρδων Πεσμεργκά Σιργουάν Μπαρζανί (Sirwan Barzani) είπε στο BasNews ότι μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών είναι οι ακόλουθοι έξι εμίρηδες.

Αμπού Μίνα (Abu Mina), Huzaifa Germani (Χουζάιφα Τζερμάνι – Γερμανός), Αμπού Χατζάρ (Abu Hajar), Αμπού Ζαϊνάφ (Abu Zainaf), Αμπού Χασάν Γκαζλανί (Abu Hassan Ghazlani) και Αμπού Αχμέντ (Abu Ahmed).

Τις τελευταίες ημέρες το Ισλαμικό Κράτος έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις του στο μέτωπο της Γκουέρ, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στην πόλη, με εξαίρεση μια μικρή ομάδα ενόπλων τους οποίους εξεδίωξαν οι Πεσμεργκά μετά από ολιγόωρη μάχη.

Οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη εκμεταλλεύτηκαν τον κακό καιρό στα μέτωπα και έκαναν νυχτερινές επιθέσεις με την ελπίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να εντοπιστούν από τα πολεμικά αεροπλάνα του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ.

Στις αρχές Αυγούστου το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του τη Γκουέρ και την περιοχή γύρω από αυτή. Ένα μήνα αργότερα οι Πεσμεργκά κατάφεραν να ανακαταλάβουν την πόλη, ωστόσο, την Παρασκευή το βράδυ τζιχαντιστές κατάφεραν να μπουν κρυφά στη Γκουέρ το βράδυ, αλλά οι Πεσμεργκά μετά από μάχη τους έδιωξαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr