ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την επιστράτευση 50.000 ανδρών κήρυξε την Τρίτη η κυβέρνηση της Ουκρανίας. Πρόκειται για την τέταρτη μερική επιστράτευση από την αρχή του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.
Την επιστράτευση αυτή θα ακολουθήσουν άλλες 2 ανάλογες εντολές προκειμένου ο αριθμός των εφέδρων να φθάσει στους 104.000 άνδρες.
Η πρόσκληση για στράτευση αφορά εκείνους που έχουν περάσει κατά το παρελθόν από στρατιωτική εκπαίδευση –στα τεθωρακισμένα, στο πυροβολικό, αλεξιπτωτιστές, οδηγούς και άνδρες του μηχανικού– σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Στην ανατολική Ουκρανία, στις ρωσόφωνες περιοχές, ο πόλεμος μαίνεται αμείωτος. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι οι φιλορώσοι αντάρτες άνοιξαν πυρ τουλάχιστον 100 φορές εναντίον των θέσεών του τις τελευταίες 24 ώρες.
Στην πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, ριπές όπλων αντηχούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και το πρωί σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρώσοι εθελοντές έχουν περάσει τα σύνορα και σπεύδουν να πολεμήσουν στο πλευρό των ομοεθνών τους που δέχονται επίθεση από τους Ουκρανούς ναζί. Η Ρωσία διαψεύδει ότι έχει στείλει στρατεύματα στο πλευρό των ανταρτών.
Χιλιάδες κάτοικοι του Ντονέτσκ εγκαταλείπουν την πόλη φοβούμενοι επίθεση του ουκρανικού στρατού. Το βίντεο που θα δείτε δείχνει την ουρά των αυτοκινήτων ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας που φεύγουν, πρόσφυγες, προς τη Ρωσία:























































