Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία αρνείται ότι έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία

Η Ρωσία αρνείται ότι έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για επιθυμία να «κυριαρχήσει στο παγκόσμιο σκηνικό» κατηγόρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις ΗΠΑ μετά την ομιλία εφ’ όλης της ύλης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον «δεν θέλει να είναι πρώτη μεταξύ ίσων».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε τις νέες κατηγορίες από το Κίεβο για εμπλοκή ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική κρίση και είπε, εν όψει της τετραμερούς στο Βερολίνο, πως «στόχος είναι η ειρήνη».

«Οι Αμερικανοί ακολουθούν το δρόμο της σύγκρουσης και δεν ασκούν καθόλου κριτική στις δικές τους κινήσεις» είπε ο Λαβρόφ την Τετάρτη. «Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου έδειξε πως η αμερικανική φιλοσοφία είναι ένα πράγμα: “Είμαστε νούμερο ένα, κι όλοι πρέπει να το σέβονται» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Έδειξε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο κι όχι απλώς να είναι πρώτες μεταξύ ίσων» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters. Επανέλαβε πως η Μόσχα «δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο και η Δύση δεν θα μπορέσει να απομονώσει τη Ρωσία».

Ειδικότερα σχετικά με την Ουκρανία, απέρριψε ξανά ως αβάσιμες τις κατηγορίες του Κιέβου πως ρωσικές δυνάμεις -τακτικές- συγκρούστηκαν με ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Λουγκάνσκ.

«Το λέω κάθε φορά, όταν γίνονται ισχυρισμοί με τέτοια σιγουριά, πρέπει να παρουσιάζονται τα στοιχεία. Αλλά κανείς δεν μπορεί, ή δεν θέλει, αλλά πριν μας πείτε να σταματήσουμε να κάνουμε κάτι, παρακαλώ αποδείξτε πρώτα ότι το έχουμε κάνει» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Εν όψει της συνάντησης με τους ομολόγους του από Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία στο Βερολίνο την Τετάρτη, ο Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα να προετοιμαστεί το έδαφος για σύνοδο σε επίπεδο αρχηγό κρατών. Επιδίωξη της Μόσχας, είπε, είναι «η ειρήνη» και η προετοιμασία κινήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr